38. Nemzetközi Sakkverseny

2019.08.26. 20:32

Keszthelyen Felméry állt az élre

A Balaton-parti városban zajló 38. Nemzetközi Sakkverseny – Dr. Hévízi László Emlékverseny  hetedik fordulója után Felméry Máté állt az élre.

Kerkai Attila

Felméry Máté hét forduló után fél ponttal vezet Fotó: Szekeres

A 6. fordulóban a vezető Jacsó Ádám nem bírt Nagy Kristóffal, így győzelmével Felméry Máté (Vasas) beérte a szintén vasasos Jacsót, és ketten vezették a mezőnyt. Ebben a fordulóban a fiatal Kresz Ádám győzelme a rutinos román nemzetközi mester, Mózes Ervin ellen meglepetés volt. A hétfői 7. forduló után annyit változott a helyzet, hogy a két vezető játékos közül csak Felméry Máténak sikerült győznie, és egyedül vezeti a versenyt. Jacsó döntetlent játszott, az orosz Sergey Bystrov győzelmével felzárkózott az élmezőnyhöz. Nagy Kristóf folytatja remek szereplését.

Felméry Máté hét forduló után fél ponttal vezet Fotó: Szekeres

A 7. forduló érdekesebb eredményei: Jacsó–Kovács M. döntetlen, Felméry–Tóth D. 1-0, Bystrov–Skuhala 1-0. A 7. forduló után az állás: 1. Felméry 6 pont, 2. Bistrov 5,5, 3. Jacsó 5,5, Nagy K. 5,5. KA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában