Gyenesdiáson tizedszer rendezték meg a Nemzeti Vágta zalai előfutamát

2019.08.18. 21:26

Gyenesi győzelem a Festetics-vágtán

Vasárnap tizedik alkalommal rendezték meg a Faludi-síkon a Nemzeti Vágta Zala megyei előfutamát, a Festetics család nevét viselő vágtát.

Góth Imre

Ilyen szoros volt a befutó, pirosban a győztes gyenesdiási Nánássy Ákos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az idei versenyévad Kazinczy Lajos 1848-as honvéd ezredes emléke előtt tiszteleg, akire a 15. aradi vértanúként emlékezik történetírásunk. A 28 évesen kivégzett bátor hazafi méltó utódai szálltak hétvégén nyeregbe. A kishuszárok kezdték a versenyzést másfél körrel, közülük Látos Lili (Felsőpakony, Salvatino n. l.), Varga Maja (Uszód, Amal Gozina n. l.) és Rozs Anna Júlia (Kővágóörs, George Machintos n. l.) került az esti döntőbe, ahol Látos Lili nyert és jutott be a budapesti döntőbe.

Ilyen szoros volt a befutó, pirosban a győztes gyenesdiási Nánássy Ákos
Fotó: Pezzetta Umberto

A felnőtteknél három előfutamot rendeztek, ők három kört teljesítettek. Az indulók közül Nánássy Ákos (Gyenesdiás, Gyémánt Janea n. l.), Molnár Attila (Vonyarcvashegy, Pletykás n. l.) és Németh Martin (Keszthely, Fernandó Makadám n. l.) értek elsőként a célba. Az esti finálé Nánássy Ákos győzelmével ért véget Németh Martin és Molnár Attila előtt, s mindhárman indulhatnak október 19–20-án a Nemzeti Vágtán a budapesti Hősök terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában