Sakk

2019.08.28. 19:12

Felméry Máté győzött a Balaton-partján

Szerdán befejeződtek a küzdelmek a 38. Nemzetközi Sakkverseny – dr. Hévízi László Emlékversenyen. A győzelmet a Vasas SC sakkozója, Felméry Máté szerezte meg. 

Góth Imre

Balról Szalai István fő szervező, mellette a dobogósok, Kovács Márton, Felméry Máté és Nagy Kristóf Fotó: a szerző

Az egyhetes, nagy múltú verseny idén végig nyílt küzdelmet hozott és csak a tegnapi, utolsó fordulóban dőlt el a végső sorrend. A papírforma szerint Jacsó Ádám volt az esélyes a végső győzelem megszerzésére, ám a fordulók során ellenfelei jól felkészültek belőle és többször is döntetlennel zárt, így végül ötödik helyen végzett. Az utolsó fordulóban az élen állók biztonsági játékra törekedtek, akik sorban döntetlennel zártak.

A 9. forduló érdekesebb eredményei: Felméry Máté–Kovács Márton döntetlen, Sergey Bystrov–Nagy Kristóf döntetlen, Kresz Ádám–Jacsó Ádám döntetlen.

A végeredmény: 1. Felméry Máté (Vasas SC) 7 pont, 2. Kovács Márton (Hajdúböszörmény SE) 6,5, 3. Nagy Kristóf (Alsószölnök) 6,5, 4. Bystrov Sergey (orosz) 6,5, 5. Jacsó Ádám (Vasas) 6,5, 6.Maxim Chetverik (orosz) 6,5 orosz, 7. Nógrády Vilmos (Fóti SK) 6,5, 8. Kresz Ádám (Komlói Bányász) 6.

Balról Szalai István fő szervező, mellette a dobogósok, Kovács Márton,
Felméry Máté és Nagy Kristóf Fotó: a szerző

A különdíjjal jutalmazott zalai versenyzők közül a legjobb keszthelyi versenyző Szakály László lett, a legjobb keszthelyi női sakkozó Angelina Alexandrova, míg a legjobb zalai versenyző Sipos János.

A győztes Felméry Máté hatodik alkalommal indult, és miután átvehette a legjobbnak járó serleget, a következőképpen emlékezett:

– Nagyon fárasztó volt a nyolcnapos verseny. Különösen nagy terhet jelentett számomra, amikor elkezdtem vezetni, ilyenre még nem került sor korábban. Örülök a győzelmemnek, és nemcsak ezért szeretem nagyon a keszthelyi versenyt, hanem azért is, mert ez a leghosszabb, amin el tudok indulni, és sokat tudok tanulni belőle – értékelt a győztes.

Szalai István rendezőt mindenki biztatta a jövő évi és az utána következő jubileumi verseny megrendezésére. Végezetül elmondta: az idei verseny is megőrizte baráti hangulatát, és a viadal jól szolgálta a felkészülést a csapatbajnokságra. Keszthely ismét jó házigazdának bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában