Mozgásformák kavalkádja

2019.07.08. 07:00

Mutatjuk, hogy milyen volt a 3. Restart Fesztivál Zalaegerszegen

Sokan voltak kíváncsiak a hétvégén a 3. Restart Fesztivál sportprogramjaira. Ami a szervezők szemszögéből nézve még nagyobb elismerés, hogy az elmúlt évekhez képest több sportoló jelentkezett a versenyekre.

Jóna István

A megyeszékhelyen több helyszínen rendeztek versenyeket, köztük például nemzetközi viadalt, mint volt a szombati, olimpiai kvalifikációs pontokért is zajló V4 országúti női kerékpáros versenyt, melyet az ukrán Olga Shekel nyert meg. A Vizslaparkban a Restart Spirit kínált programokat az elmélyülésre, a vasárnap pedig már inkább a tömegsport jegyében telt, a programok közt a félmaratonnal, melynek útvonala a város utcáin zajlott. Képünk közvetlenül a rajt után készült

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A háromnapos rendezvény végén Szabó Zoltán sportigazgató is elégedetten összegezhetett.

A Vizslaparkban a Restart Spirit kínált programokat az elmélyülésre, a vasárnap pedig már inkább a tömegsport jegyében telt, a programok közt a félmaratonnal, melynek útvonala a város utcáin zajlott. Képünk közvetlenül a rajt után készült Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– Amikor elkezdtük, akkor a lépésről lépésre elvet követve szerveztük a fesztivált, és ez bejött, hiszen az ország több pontjáról megtalálták a rendezvényünket. Amatőr és profi sportolóknak kínáltunk versenyzési lehetőséget, amivel sokan éltek – hallottuk tőle.

A vasárnap rendezett légtornászverseny is egyike volt azoknak, melyek a nézők számára is látványosak lehettek Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Pénteken, a Városháza parkolójában a crossfit versenyen a profik mérették meg magukat, míg a Vizslaparkban a Restart Spirit kínált programokat az elmélyülésre. Népszerű volt még ezen a napon a kincskereső túra a Parkerdőben. A fesztivál középső napján nemzetközi kerékpárverseny emelte a rendezvény színvonalát, ahol kilenc ország 11 csapata állt rajthoz az olimpiai kvalifikációs pontokért zajló V4 országúti kerékpáros versenyen. A szervezők 42,3 km-es pályát állítottak össze, amin délelőtt 70 amatőr versenyző is kipróbálhatta magát, míg a kora délután induló profi női futamon a hőséggel is meg kellett küzdeniük a kerékpárosoknak. Több versenyzőn a Kandikó környéki dombok fogtak ki, ennek ellenére élvezetes és kemény csatákat vívtak a verseny során. A győzelmet az ukrán Olga Shekel szerezte meg 3:39:39 órás idővel, a lengyel Monika Brzezna és az osztrák Khatrin Schweinberger előtt. A legjobb magyar kerekes Vas Kata lett 3:40:34-es idővel.

A női kerékpárverseny olimpiai kvalifikációs pontokért is zajlott
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A versenyt a helyszínen tekintette meg a Magyar Kerékpársport Szövetség elnöke, dr. Princzinger Péter, aki elismerését fejezte ki, hogy Zalaegerszeg két héten belük kettő nemzetközi versenynek is a remek házigazdája volt. A szombati napon még az Ady-­iskola tornatermében különböző mozgásformák óráival ismerkedhettek a résztvevők a fitnesz program keretében.

A mozgáskorlátozottak is találtak programot a három nap alatt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A vasárnap már a tömegsport jegyében telt. Városi félmaraton mozgatta meg a sportolni vágyó sportközönséget, amivel párhuzamosan idén is megrendezték a Korlátok nélkül futóversenyt a fogyatékkal élőknek, ahol rekordszámú, 81 fő küzdött meg a kilométerekkel. Voltak, akik sétálva, kocogva, kerekesszékkel vagy handbike-kal tették meg az 5 és 10 km-es távot. A boksz ringben a küzdősporttal ismerkedhettek a látogatók, míg a nagyszínpadon légtorna- és rúdsportversenyt rendeztek.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, és csak vasárnap késő délután küldött hűsítő esőcseppeket a városra. A jövő évi programok szervezéséhez új lendületet adhat az idei Restart Fesztivál a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában