Három kategóriában versenyeztek

2019.07.09. 17:43

Eplényben jártak az egerszegi spartanosok

A Spartan Training Group Zalaegerszeg csapata 19 fővel vágott neki a nemrég az eplényi síarénában megrendezett Spartan Trifecta Hétvégének. Mindhárom nehézségű pályát egy hétvégén kell teljesíteni a versenyzőknek.

ZH

Az Eplényben járt egerszegi felnőtt spartanosok egy csoportja (a képről többen hiányoznak) Fotó: ZH

A viadal nyitónapján a Sprint (5 km, plusz minimum 20 akadály) és a Super (13 km, plusz minimum 25 akadály), vasárnap a Beast (19 km és 30 akadály) kategória került megrendezésre. Az egerszegi csapatból heten vállalták, hogy mindhárom távot teljesítik, a többiek egy-egy kategóriában indultak. Mint a csapattól megtudtuk, a verseny előtti felkészülésben heti 3-4 alkalommal edzettek terepen, főleg a csatári dombok és a csácsi horhosok jelentették az edzéseik helyszínét, ahol a terepfutáson kívül a természet adta akadályokkal küzdöttek meg hol szakadó esőben, vagy éppenséggel kánikulában.

Az Eplényben járt egerszegi felnőtt spartanosok egy csoportja (a
képről többen hiányoznak) Fotó: ZH

Eplényben a három távon több mint hétezer nevező állt rajthoz. A hosszú dombok, a rengeteg szintkülönbség mellett a kánikula okozta a legnagyobb kihívást. Már a rajtzónából homokzsákkal a hátukon kellett felfutni a hegyen több száz méteren keresztül, majd vissza, és zsák nélkül újra nekivágni egy még hosszabb, még meredekebb hegyoldalnak. A terepet ezeken a meredek dombokon kívül természetes és mesterséges akadályokkal nehezítették a szervezők. A különböző magasságú palánkok mellett szögesdrót alatti kúszás, mászófalak, kötélmászás és természetesen a tavakon, patakokon való átkelés színesítette a pályát. A zalaegerszegi csapat mindhárom kategóriában a mezőny első felében, harmadában, illetve a legjobbak között ért célba.

A Spartan Training Group Zalaegerszeg legifjabb képviselőit is meg kell említeni, hiszen közel húszan ők is kipróbálhatták magukat – persze könnyített pályán, de a spartan lényegét azért átélve – a 6–8, 9–10, 11–14 éves kategóriákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában