Három ezüst után arany Óhídon

2019.07.16. 17:49

A megyei III. osztály bajnokai: északnyugaton is az első helyen végzett a Zalaháshágy

A megyei labdarúgó bajnokság III. osztály Északnyugati-csoportjában a Zalaháshágy szerezte meg a bajnoki címet. A csapat öt ponttal zárt a második Becsvölgye, és hattal a harmadik Botfa előtt. Keleten ezúttal is szorosan alakult a pontvadászat, s egészen az utolsó fordulóig nyílt volt az aranyérem sorsa. Az Óhíd végül 66 pontot szerezve nyerte meg a bajnoki címet, csupán egyetlen pont előnnyel a Hévíz II előtt végezve.

Bozó Péter, Horváth Krisztina

Az Északnyugati-csoport 2018/2019-es szezonjában aranyérmes Zalaháshágy csapata

Fotó: Zalaháshágy SE

Északnyugati-csoport

A Zalaháshágy a 2017/2018-as szezonban az Északi-csoportban szerepelt, ahol szintén bajnoki címet szerzett. A csapat az MLSZ ZMI felkérésére az elmúlt bajnoki évet már északnyugaton kezdte, ahová többek közt a Közép-csoportban címvédő Botfa is került. Ősszel kétpontos előnnyel fordult az élen a Zalaháshágy, amely a szezon végére növelni tudta előnyét, és végül öt ponttal

a Becsvölgye előtt zárt. A szezonról Kalamár Krisztiánt, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

Az Északnyugati-csoport 2018/2019-es szezonjában aranyérmes Zalaháshágy csapata
Fotó: Zalaháshágy SE

– A tavalyi bajnoki cím után most is nagy reményekkel indultunk neki a szezonnak – értékelt a szakvezető. – Közben a szövetség felkért bennünk egy másik csoportban való indulásra, amit természetesen vállaltunk. Tudtuk, hogy ez a csoport nehezebb lesz, ami be is igazolódott. Szerencsére jól sikerültek az igazolások, de ők is mind helyi kötődésűek, így a dobogót vettük célba. Sorsolásunk jónak mondható volt, így is alakultak az eredmények, és az élen teleltünk. A tavaszt is jól kezdtük, s bár voltak nehézségek, mert sérülések nehezítették a dolgunkat, de a csapat egyben volt, ennek köszönhetően három fordulóval a vége előtt bajnok lett a Zalaháshágy. Sajnos ez az utolsó három meccsen meg is látszott, kicsit leeresztett a társaság.

– Amit kiemelnék, az a csapat! – folytatta az edző. – Hatalmas az összetartás, ennek köszönhető a zsinórban második bajnoki címünk két különböző csoportban, ami azt gondolom, hogy a megyei harmadosztályban is példaértékű. Amit még kiemelnék, hogy a mai napig két csapattal indulunk, amit nem sok megye III-as csapat mondhat el magáról.

Kíváncsiak voltunk, hogy a csapat feljebb lép-e a bajnoki cím után.

– Sajnos a megyei másod­osztályt nem tudjuk vállalni, ennek több oka is van. Anyagilag is nehéz lenne megoldani, valamint nincs elég fiatal sem az utánpótláscsapat indításához – mondta el Kalamár Krisztián. Köszönöm először is a játékosoknak a hozzáállást. Elnökünknek, Pungor Gábornak, az önkormányzatnak, a szponzoroknak, és természetesen a lelkes szurkolóinknak a támogatást. Köszönet minden csapatnak a jeles és kiváló hozzáállásért.

Keleti-csoport

Az Óhíd már évek óta harcol a bajnoki címért, s az ezt megelőző három szezonban ezüstérmesként zárt. A 2018/2019-es bajnokságban három csapat sokáig esélyes volt az aranyéremre, végül az óhídiak egyetlen pont előnnyel a Hévíz II előtt végeztek. A csapat az utolsó 13 mérkőzését veretlenül zárta, tavasszal mindössze egyetlen alkalommal, még március 12-én szenvedett vereséget, az Alsópáhok ellen. A szezonról az együttes vezetőedzője, Kiss József beszélt lapunknak.

– A csapatnál nagyon jó az összetartás, van egy alapcsapat, melynek tagjai túlnyomórészt mindig megjelennek a mérkőzéseken – kezdte az értékelést az edző. – A fiatalokkal nagyon jó a kapcsolat, szinte baráti, szerintem ez az alapja a futballnak. Pár éve már ott vagyunk az elején, három egymást követő szezonban másodikként zártunk, de most sikerült megszerezni az aranyérmet. Nagyon jó ez a csoport, elég sok a csapat, akiknek a nyolcvan százaléka jó együttes. Nyolc-tíz csapat ellen mindig kérdéses a végkimenetel, benne van akár a vereség is. Mi szerencsére hazai pályán tudtunk nyerni a Sümegcsehi, a Kehidakustány és a Hévíz II ellen is. Nehéz volt a bajnokság vége, mert sok volt a sérülés, volt, hogy három-négy stabil kezdőjátékos is kiesett, de sikerült az első helyen végeznünk.

A Keleti-csoport bajnoka, az Óhíd együttese az éremátadást követő ünnepségen
Fotó: Sabjanics Bettina

A vezetőedző arról is szólt, hogy a felkészülés sem megy mindig zökkenőmentesen.

– A tél végén edzőmeccset nagyon nehéz összehozni, azonban volt Hévízen a műfüves pályán egy ötmeccses felkészülési torna, ami hozzásegíthetett a sikerhez bennünket – mondta Kiss József. – Ezen a tornán minden mérkőzésünket megnyertük, pedig voltak megye II-es csapatok is. Edzéseket nehéz tartani, mert sok helyről jönnek a játékosok. Vérfrissítés sem ártana négy-öt évente, de szerencsére mindig van egy-két fiatal, akit be tudunk építeni a csapatba, s akik szívesen is jönnek hozzánk.

A másodosztályban való indulásról Kiss József elmondta, anyagilag nem tudják megoldani a magasabb osztályt.

– Úgy néz ki, hogy igazolunk három-négy fiatalt is, de nagyobb erősítés nem lesz – szólt a folytatásról a szakvezető. – Köszönet a csapatnak, a játékosoknak, és egy helybeli fiatalembernek, aki nagyon sokat segít, ösztönzi a srácokat, és természetesen az önkormányzatnak. Horváthné Dér Annának is hálával tartozunk, aki szintén sokat tesz a ­csapatért, az együttes papírmunkáit is ő intézi. A szurkolóknak is sokat köszönhetünk, van egy törzsszurkolói gárdánk, akik szinte minden meccsre jönnek, még idegenbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában