Nosztalgia

2019.06.21. 20:08

Tanítványai köszöntötték az egykori kézilabda edző Bánki Józsefet

Volt tanítványai szerveztek találkozót Bánki József testnevelőnek Bagodban, ahol 1966-ban pedagógusi pályája indult. 

Kerkai Attila

A résztvevők csoportképe. A sport és a kézilabda szeretete igazi kincs

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Kerkai Attila

Bánki József testnevelőként a bagodi évek után az egerszegi Ady-iskolába került, ahol több száz tanítványával szerettette meg a kézilabdát, majd utánpótlásedzőként nevelt ki megyei, NB II-es, NB I/B-s játékost, de voltak tanítványai akik NB I-ben és a magyar női kézilabda-válogatottban is szerepeltek. A közel fél évszázados tanári pályafutásról nem csak a volt diákok emlékeztek meg, de Pass Sándor és Vida Zsolt egykori kézilabda-játékvezetők is kedves szavakkal méltatták az edző munkáját.

A résztvevők csoportképe. A sport és a kézilabda szeretete igazi kincs
Fotó: Kerkai Attila / Zalai Hírlap

Az összejövetelen több generáció képviselője mesélte el élményeit és emlékeit Bánki tanúr úrral kapcsolatban, és megköszönték, hogy nem csak sportolóként, hanem emberileg is nagyon sokat kaptak tőle. Több egykori tanítvány elmondta: élete egyik legnagyobb kincse nem más, mint a sport és a kézilabda szeretete lett, s nem csoda, hogy a találkozóra közel 60 egykori tanítvány ment el. Természetesen a nosztalgia jegyében teltek a feledhetetlen órák, s mint megtudtuk, Bánki Józsefnek mindenkiről volt egy-egy kedves emléke, és hihetetlen memóriával emlékezett minden edzésre, mérkőzésre, diákolimpiára, fájó vereségre és dicsőséges győzelemre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában