Nyílt bajnokság

2019.05.02. 17:17

Euro-Geo Kupa: Remek eredmények az idénynyitón

Múlt szombaton nyolc egyesület háromszáz atlétájának részvételével rendezte meg a Zalaszám ZAC a hagyományos Zalaegerszeg nyílt bajnokságát, az Euro-Geo Kupát.

Kerkai Attila

Háromszáz atléta versengett az idénynyitón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az atlétikai idénynyitó viadallal emlékeztek meg Németh Istvánról, az egerszegi klub néhai középtávfutójáról, később támogatójáról.

A szépszámú érdeklődő előtt lezajlott viadalon jó eredmények születtek, elsősorban a sprint számokban. Az egerszegi rekortánon régen futottak 100 m-en 10,5 másodpercet. Dienes Mátyás, a Zalaszám ZAC ifi Eb-helyezett vágtázója ezzel a remek eredménnyel győzött, s egyben a férfiaknál övé lett a legjobb teljesítményt nyújtó atlétának járó Németh István-emlékserleg is.

Háromszáz atléta versengett az idénynyitón Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A hölgyeknél szintén a ZAC junior válogatott sprintere, Nagy Pálma vihette haza a serleget. Az ő teljesítménye 100 m-en 12,2 másodperc volt.

A legtöbb győzelmet a Zalaszám ZAC csapata érte el, így a sportegyesület vezetőedzője, Kámán Ferenc vehette át a viadal fődíját, az Euro-Geo Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában