Aranyérem és vb-kvalifikáció

2019.05.28. 20:00

A WKF karate ob-n Takács Virág Vivien első és második helyet is szerzett

A fővárosban gyűltek össze az elmúlt hétvégén a legjobb hazai karatésok, akik az immár olimpiai sportággá előlépett WKF Karate Magyar Bajnokság idei küzdelmeire készültek. A sportág legrangosabb hazai eseményén a zalai klubok közül az egerszegi Toriki KHKE és a Z. Shotokan Karate Egyesület képviseltette magát, ráadásul igazán eredményesen.

Kerkai Attila

Toriki érmes versenyzői (balról): Kiss Virág, Pekovics Jázmin, valamint a junior bajnok és felnőtt ezüstérmes Takács Virág Vivien edzőjükkel, Takács Ferenccel

A mostani magyar bajnokság keretében nem kevesebb mint kilencszáz versenyző állhatott tatamira az ország minden tájáról. A rangos viadal pedig a magyar bajnoki címek eldöntése mellett a szezon utolsó kvalifikációs versenye is volt egyben.

A zalai klubok közül a Toriki KHKE képviseltette magát a nagyobb számban és szerepelt eredményesebben is. A haladó és utánpótlás kategóriában összesen nyolc versenyzőjük lépett tatamira. Takács Virág Vivien az U21-es kategóriában ötből öt győzelemmel magyar bajnoki címet szerzett a –61 kg-os súlycsoportban, így eldőlt, hogy indulhat a Chilében megrendezésre kerülő korosztályos világbajnokságon. Ugyanő a felnőttek között is remekelt, három győzelemmel a döntőig verekedte magát, ahol viszont rutinosabb ellenfelétől kikapott, így a dobogó második fokára léphetett.

A Shotokan KE
ezüstérmese, Lőcsei Fanni Lili és edzője, Molnár Tamás

Kiss Virág a kadet +54 kg-os súlycsoportban a bajnoki 3. helyet szerezte meg. Virág első meccsén nem tudott diadalmaskodni, de hajszálon múlt a sikere, ezek után azonban ellenfeleit legyőzve vigasz­ágon jutott a dobogó harmadik fokáig. Utánpótlás kategóriában Pekovics Jázmin első nagy megmérettetésén szépen helytállt. Csekély versenyrutinnal, de a gyors, tiszta technikáinak köszönhetően győzött, s ennek következtében egy bronzérem­mel gazdagította csapata éremgyűjteményét. A szezonban kirobbanó formában lévő Forintos Fruzsina – aki két harmadik helyezést is szerzett a nemzetközi porondon – most nem tudta hozni a tőle elvárható teljesítményt. Ennek okán a vb-kvalifikációs sorozatban pontegyenlőség alakult ki közte és az UTE versenyzője között, ezért külön párharcokra kerül majd sor, hogy eldöntsék a junior –48 kg-os kategóriában ki képviselheti hazánkat a vb-n. A Toriki KHKE versenyzői valamennyien küzdelemben szerepeltek a magyar bajnokságon.

Toriki érmes versenyzői (balról): Kiss Virág, Pekovics Jázmin, valamint a junior
bajnok és felnőtt ezüstérmes Takács Virág Vivien edzőjükkel, Takács Ferenccel

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület csak egy versenyzővel képviselte magát, de így is egy szép eredménnyel térhetett haza. A 11 esztendős Lőcsei Fanni Lili korosztálya küzdelmeiben formagyakorlatban ért el bajnoki második helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában