Takács Virág Vivien már az eb-re készül

2019.04.01. 20:10

Nevezési rekord és zalai karatés érmek

Szekszárdon rendezték meg a 24. Széki Kupa Országos WKF karate versenyt, amely manapság már a sportág legnagyobb vidéki versenyének tekinthető.

Kerkai Attila

A Széki Kupán érmet szerzett egerszegi karatékák

Fotó: Toriki

A viadalra 44 egyesület 565 versenyzője nevezett, ami újabb rekordot jelent. Az egerszegi Toriki KHKE is ott volt a viadalon, bár sérülések miatt nem mindenki tudott elutazni Szekszárdra, Takács Virág Vivien pedig a felnőtt válogatottal a spanyolországi Európa-bajnokságra készült.

Az egerszegi utánpótlás tagjai közül Pekovics Jázmin nagyon szépen helytállt élete első versenyén, ahol a 8–9 évesek között küzdelemben bronzérmet szerzett. Osbáth Hanna a haladó 10–11 évesek lányok között, magabiztos küzdelmekkel a döntőig verekedte magát, ahol minimális különbséggel kikapott, így ezüstérmet szerzett.

A Széki Kupán érmet szerzett egerszegi karatékák
Fotó: Toriki

Kiss Virág kadet -54 kg-os kategóriában vívott kemény csatákat, egy apró taktikai hiba miatt a vigaszágra került, ahol viszont fölényes győzelmet aratott, így 3. helyen végzett. Forintos Fruzsinának saját súlycsoportjában nem voltak ellenfelek, ezért egy kategóriával feljebb indult. Az erős mezőny legkönnyebb versenyzőjeként jó taktikával jutott a döntőig, ahol a kategória korábbi Európa-bajnokával találkozott. Szép küzdelemben végül Forintos alulmaradt, így a dobogó második fokán zárt.

A toriki KHKE versenyzőinak eredményei. Junior, -53 kg: 2. Forintos Fruzsina. Kadet, -54 kg: 3. Kiss Virág. 10-11 évesek, +38 kg: 2. Osbáth Hanna. 8-9 évesek, +30 kg: 3. Pekovics Jázmin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában