A legutóbbi két eredménynek Vlaszák Géza is örülne

2019.02.08. 20:00

Rangadó vár a ZTE-re Békéscsabán

Szerdai sikerének köszönhetően visszavette a második pozíciót a tabellán a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amelyre nemcsak hosszú út vár a hét végén Békéscsabára, hanem nagyon fontos mérkőzés is. Igazából rangadó is lesz a vasárnap esti (17.00), a negyedik helyezett Előre elleni találkozó.

Kerkai Attila

Zoran Lesjak (kékben) a Békéscsaba elleni augusztusi meccsen (3-1). A játékos a DVTK ellen újra pályára léphet

Fotó: Katona Tibor

Hosszúra nyúlt a ZTE FC számára a tavaszi nyitány, de végül az ETO FC Győr elleni 3-2-es siker meghozta a várt három pontot. Dobos Barna vezetőedző együttese így továbbra is a második helyen áll, két ponttal lemaradva az éllovas Gyirmóttól, ugyanakkor azonos pontot gyűjtve (44-44) a harmadik Kaposvárral. A Békéscsaba a negyedik, mely öt pontra van a dobogótól.

Boér Gábor együttese a nyitányon meggyőző játékkal, 4-0-ra győzött a Cegléd vendégeként. A békéscsabai együttesben vannak tapasztalt labdarúgók (Nagy Sándor, Urbin Péter, Mészáros Márk, de ide sorolható Vólent Roland is), a többiek zömében 18 és 23 év közötti futballisták. A Békéscsaba pedig egyértelműsítette a szezon előtt is, hogy építkezik, miközben ott van a feljutásra esélyesek között. A ZTE FC csapatából – péntekig legalábbis – nem szedett „áldozatot” a vasárnapi és a szerdai játék, és Dobos Barna vezetőedző együttese számára nagyon fontos lenne a három pont megszerzése, aligha kell részletezni, miért.

Zoran Lesjak (kékben) a Békéscsaba elleni augusztusi hazai meccsen (3-1) Fotó: Katona Tibor

A legutóbbi két, Békéscsabán tett látogatáskor a ZTE egyaránt győzött (előbb 2-0-ra, majd 3-0-ra). A kék-fehérek szakmai stábjának pedig ott volt Vlaszák Géza kapusedző, aki ezúttal is szívesen utazna haza jó hangulatban.

– Ha úgy szereplünk most is Békéscsabán, mint a legutóbbi két alkalommal, akkor igencsak elégedett lehetek – mondta Vlaszák Géza.

– Ám ne feledjük, hogy rangadó következik, és ezért a végkimenetelére nehéz lenne jósolni. A csabaiak szakvezetője, Boér Gábor jó barátom, akivel még Újpesten futballoztam együtt. Jó csapatot rakott össze, de azt szeretnénk, ha a végén mi örülnénk. A győzelmen túl pedig akkor lennék még boldogabb, ha hazatérve előkerülne a zsemleszínű labrador kutyám. Akkor tűnt el, amikor a törökországi edzőtáborban voltam, de reménykedem még benne, hogy valaki megtalálja.

A ZTE FC csapatánál hír még, hogy Balázs Zsolt a szlovén Lendva II. osztályú együtteséhez kerül kölcsönbe, ahogy Kónya Kornél az NB III-as PMFC-hez. Hudák Martin viszont marad, így a tavasszal is a ZTE keretét erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában