Fordulatos 39 perc

2019.02.06. 18:30

Drámai végjáték végén ZTE-győzelem

Szerdán este az 51. perctől folytatódott a labdarúgó NB II 22. fordulójában, vasárnap félbeszakadt ZTE FC – ETO FC Győr találkozó. Drámai fordulatok végén a ZTZE FC Bobál büntetőjével győzött.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres

ZTE FC – WKW ETO FC Győr 3-2 (1-1)

Zalaegerszeg, 956 néző. Jv.: Pillók (Mohos, Kiss).

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati Gajdos, 87.), Grumic, Barczi – Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vadász, Völgyi – Bagi, Vaskheba – Andric, Tajthy, Szimcsó – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József.

Gólszerzők: Bobál (27., 93. – 11-esből)), Barczi (62.), illetve Vukasovic (31.), Lovrencsics B. (65).

Sárga lap: Kocsis G. (5.), Kiss M. (56.), illetve Kovács K. (79.), Bagi (88.), Tar (93.).

Folytatódott a találkozó – bedobással... Vasárnap ugyanis úgy ért véget, pontosabban akkor szakadt félbe a pálya használhatatlansága miatt (a hatalmas eső teljesen eláztatta) a mérkőzés, amikor az ETO bedobáshoz jutott. A ZTE FC csapatának összetétele megegyezett a vasárnapi kezdővel, így a szünetben lecserélt Babati Benjamin szintén ott lehetett a pályán, amire a szabályok lehetőséget adnak. A győriek gólszerzője Vukasovic viszont a keretben sem volt, s mint megtudtuk azért, mert a játékos belázasodott. A gólja, ettől függetlenül, nem törlődött...

Fotó: Szekeres

A játéktér állapotát gyakorlatilag tökéletesnek lehetett nevezni, de persze kevesebben foglaltak helyet a lelátókon, mint vasárnap. 39 perc állt a két csapat rendelkezésére, hogy döntsön a pontok sorsáról és a Győr kezdett aktívabban és az 59. percben Lovrencsics fejesnél kellett Zöldesinek nagyot védenie. A ZTE enyhén szólva sem találta a ritmust és egy perc múlva megint Lovrencsics lövését kellett fognia a zalai kapusnak. A 62. percben pedig már vezetett a házigazda. Grumic futott el a jobb szélen és tökéletes labdát tálalt a középen érkező Barczi elé, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 2-1.

Fotó: Szekeres

Ám az öröm – ahogy vasárnap, amikor a ZTE szintén vezetéshez jutott – most sem tartott sokáig. A 65. percben gyors kontra végén Lovrencsics lépett ki, Zöldesi kijött, de rendkívül bizonytalanul. A győri támadó megelőzte a zalai kapust és 7 méterről a léc alá lőtt, 2-2. Ez nagy hiba volt és kezdődhetett minden elölről. Mindeni sem kell, ideges hangulatú volt a találkozó, az idő pedig gyorsan fogyott. A 78. percben Lesjak rossz hazaadását Lovrencsics csípte el, akinek a lövését nagy helyzetben Zöldesi védte, ami ekkor nagyon fontos volt. A Győr jobban játszott, a ZTE idegesen, ehhez vita sem férhetett. A 85. percben Szimcsó lépett ki, Zöldesi megint hárított, és ekkor már jóvátette korábbi hibáját. Az egerszegiek az utolsó percekben kapu elé ívelésekkel próbálkoztak és az 93. perc végén Bobált lökte fel a büntetőn belül Völgyi, a szabálytalansága révén sárgát is szerzett. Tizenegyeshez jutott a ZTE, Bobál pedig nem kegyelmezett, 3-2.

Dobos Barna: „A legfontosabb a győzelem, de láttuk a hibákat és az extrákat is a csapatban. Formálni kell a csapatot ez a feladat. A végén lehet, hogy mi voltunk a koncentráltabbak és ez hozta meg a sikert.

Király József: ”Gratulálok a ZTE-nek. Ez egy speciális meccs volt, s úgy jöttünk ma ide, hogy rámegyünk a ZTE-re. Sajnálom játékosaimat, hiszen nagyon sok helyzetünk volt, de csak egy gólt lőttünk, az egerszegiek pedig eggyel többet.„

Győzött a ZTE FC, megszerezte a három pontot, de erről a meccsről még lesz szó...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában