A téli felkészülést teremtorna is segítette

2019.01.30. 18:21

Még önmagukat is meglepték a csatáriak

A megyei III. osztály Közép-csoportjában hasonló a helyzet, mint keleten. Vagyis, két együttes áll az első két helyen azonos ponttal és mutatókkal, de jobb gólkülönbségének köszönhetően a Csatár telelhet az élen a Pacsai Haladást megelőzve.

Kerkai Attila

A harmadik fordulóban idegenben győzték le a Bocföldét 3-1-re a csatáriak (sárgában Horváth Zoltán)

Fotó: Katona Tibor

A Közép-csoport tízcsapatos mezőnye 14 játéknapon jutott túl, 30 ponttal vezeti a tabellát a Csatár, amely eredményes hajrájának köszönheti az őszi elsőséget, ugyanis az utolsó öt meccsét megnyerte, és kilenc győzelem mellett három döntetlennel és két vereséggel várhatja a tavaszi folytatást. A mérkőzéseik felén még gólt sem kapott az együttes, és összességében a szezon során is csupán 12 alkalommal ­kapitulált a védelem. A csapat eddigi szereplésének érté­kelésére Szálinger Róbert, a Csatári SK elnöke vállalkozott.

– Teljes mértékben elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével – szögezte le elöljáróban az elnök. – A nyáron sikerült frissítésként sok fiatal, részben csatári kötődésű játékost igazolnunk a három távozó tagunk helyére, így a játékoskeretünk 26 főre bővült. Ami nagy szám, de nem mindenki tudta vállalni az őszi szereplést. Az eredmény pedig minket is meglepett, hogy egy ennyire új összetételű, nem összeszokott csapat – mindez az első mérkőzésen meg is látszott – ilyen eredményekre képes. Az utolsó hat találkozón veretlenek maradtunk, ez segített minket a dobogó első fokára.

A harmadik fordulóban idegenben győzték le a Bocföldét 3-1-re a csatáriak (sárgában Horváth Zoltán) Fotó: Katona Tibor

A csapat összekovácsolásában nagy szerepet játszik Boczföldi János edző munkája is. A téli szünet alatt is minden pénteken teremben tart edzést a tagoknak, hogy mozgásban maradjanak, no meg egy tornát is szerveztek, éppen a mostani hét végén.

– Jómagam, a mesterrel közösen a hét végén, szombaton teremkupát szerveztünk, hogy a harci kedv ne lankadjon a fiúkban a téli pihenő ideje alatt sem – mondta még el Szálinger Róbert. – Köszönjük az önkormányzatnak is, hogy minden évben támogatnak minket, segítik a munkánkat, hogy nekünk csak az eredményeket kelljen hozni. Az őszi szezonban már egy felújított öltözőben fogadhattuk az ellenfeleket, amelyért nagyon hálásak vagyunk a település vezetésének. Ha pedig eddig eljutottunk, akkor 2018/2019-es bajnokság meghatározó csapata kívánunk lenni továbbra is és szeretnénk az élmezőnyben végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában