„telefonos segítséget” is kértek a bírók

2019.01.29. 20:31

Döntetlen játszott a Kanizsa VSE a vízilabda-rangadón

Vérbeli rangadót hozott az OB I B-s csoportjának vízilabda-mérkőzése, melyet a tabellát vezető Kanizsa VSE, valamint az akkor még második ASI DSE vívott a kanizsai uszodában.

Kerkai Attila

Knézy Márk is a KVSE jól teljesítő játékosai között volt

Fotó: Szakony Attila

Kanizsa VSE – ASI DSE 8-8 (2-1, 2-3, 1-2, 3-2)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Veilandics, Pintér J.

Kanizsa: Leposa – Salamon 1, Szilvasán 2, Dobay G. 1, Mocsári, Dobay P. 1, Fodor. Csere: Vadovocs 1, Knézy 1, Francsics, Szilágyi, Horváth B., Balli 1. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsai pólósok igazi rangadóval kezdték az évet a bajnoki pontvadászatban, hiszen listavezetőként az időközben a tabella második helyéig nyomult ASI DSE-t fogadták. Nagy volt a fogadkozás a házigazdák részéről, hiszen az ellenfél jó szereplése előrevetíti, hogy az ellenük megszerzett pontokat is viheti magával a KVSE a felsőházi rájátszásba, és egyáltalán nem mindegy, hogy mennyivel rajtolhat majd ott a kanizsai legénység. Ahogy a meccs és az eredmény állása is tükrözte, az angyalföldiek nem véletlenül az élmezőny tagjai, a hazaiak pedig talán kissé görcsösek is voltak a találkozó folyamán.

Knézy Márk is a KVSE jól teljesítő játékosai között volt
Fotó: Szakony Attila

Talán ennek is betudható, hogy Mocsári Mátét a második negyed végén rúgásért cserével végleg és négy percre is kiállították úgy, hogy emellett egy ötméterest is ítéltek a nagykanizsaiakkal szemben. Ekkor már a fennforgás is akkora volt, hogy információink szerint szabályértelmezés végett a játékvezetők még telefonos segítséget is kértek, miközben a játék majd’ tíz percig állt. Amúgy azzal a bizonyos büntetővel lett 4-4, mi több, a négy percig tiszta emberelőnyben szereplő fővárosiak úgy elkapták a fonalat, hogy meg sem álltak háromgólos előnyig (5-8). Innen kapaszkodtak vissza a Kanizsa VSE vízilabdázói úgy, hogy a végén még a győzelmet jelentő támadásért is mentek, de azt már nem sikerült kihasználniuk.

Ludányi Kadosa: „Érződött játékunkon, hogy nagyon akartuk a győzelmet, hiszen játékban lassabbak, egyben feszültebbek is voltunk, így az ellenfél is tartani tudta velünk a lépést. A második negyed végén történtek után gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött, a szerintünk nyilvánvaló játékvezetői tévedés után azért csak vissza tudtunk zárkózni. Egy olyan összecsapáson vesztettünk pontokat, melynek eredménye valószínűleg a rájátszásban is számít majd.”

Jók: Dobay P., Knézy, Salamon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában