Már számolni kell velük

2019.01.07. 20:00

A ZTE NKK ott van a hazai női kosárlabda „nagyjai” mögött

Rangadót nyerve nyitotta az új évet a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata, és a vasárnapi, DVTK elleni hazai siker már nem is pusztán egy jól sikerült mérkőzés volt. A ZTE NKK lassan kezdi betölteni a „nagycsapatok első számú kihívója” szerepkört.

Kerkai Attila

Pusztai Petra áll bele egy dobásba a vasárnapi meccsen. A fiatal játékos közel 80 százalékos hatékonysággal célzott a DVTK ellen, illetve volt 7 lepattanója is

Fotó: Pezzetta Umberto

Egy mérkőzésből persze nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a fentieket pedig nem is csupán a DVTK elleni győztes (80-71) találkozóra alapozzuk. Az alapszakasz első köre után (plusz egy mérkőzés) Gáspár Dávid együttese stabilan ott van a legjobb négy között, a miskolciak elleni találkozó pedig tökéletesen választ adott arra, hogy miért. Erős csapata lett a ZTE NKK-nak, amely ugye már tavaly is a legjobb négy közé verekedte magát.

Vasárnap többeknek is kijött a lépés a zalaiaknál. Például annak a Pusztai Petrának, akit a nyáron igazoltak az egerszegiek a BEAC-tól. A 20 éves, korosztályos válogatott kosarasnak rosszul kezdődött a bajnokság, hiszen éppen a nyitány előtt szenvedett bokasérülést, ami miatt hetekig harcképtelen volt. A DVTK elleni volt a szezonbeli hetedik mérkőzése, amin 17 pontig jutott, ráadásul „minőségi” találatok voltak ezek, hiszen jórészt a találkozó azon szakaszában talált be, amikor csapatának erre a legnagyobb szüksége volt.

– Minden tekintetben felkészültünk az ellenfélből, az elmúlt napjaink a DVTK-ról szóltak. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk, ha kellett küzdöttünk, s úgy érzem, a védekezés volt a legfontosabb a győzelmünkben. Minden taktikai utasítást végre tudtunk hajtani és nagyon örülünk ennek a sikernek – nyilatkozta a a fiatal kosaras a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Pusztai Petra áll bele egy dobásba a vasárnapi meccsen. A fiatal játékos közel 80 százalékos hatékonysággal célzott a DVTK ellen, illetve volt 7 lepattanója is Fotó: Pezzetta Umberto

S ha már a jó teljesítményeknél tartottunk, gyakorlatilag az eddigi legjobb mérkőzését játszotta a ZTE NKK színeiben a holland Janis Ndiba Boonstra. Szerzett 15 pontot és leszedett 10 lepattanót, ami szintén kellett a sikerhez. Ám sorolhatnánk még a jó teljesítményeket. Mindenekelőtt Horti Dóráét, aki ponterőssége mellett hihetetlen rutinját is felvonultatta ezen a mérkőzésen, valamint Nadia Parker fontos pillanatait, és nem utolsósorban Evanthia Maltsi játékát. A görög klasszis érkezése egyértelműen jót tett a csapatnak, a futballban gyakran használt „letisztult, sallangmentes” jelzőkkel lehetne jellemezni a játékát.

A bajnokságból még sok van hátra, a mostani siker abban is megerősítheti az egerszegi együttest, hogy bárki ellen van esélye. Kedden pedig egy sorsolásra figyelhetnek: ekkor készítik el a férfi és a női Magyar Kupa nyolcas döntőjének párosításait és megnevezik a helyszíneket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában