Páratlan játszmagyőzelem

2019.01.09. 18:24

A ZTE NB II-es röplabdázói szettet nyertek Kaposváron

A 12. fordulóval folytatódott az NB II-es férfi röplabdabajnokság. A ZTE RK az odahaza szettveszteség nélkül menetelő Kaposvár vendége volt.

Jóna István

Munkában a zalai sánc a két csapat egerszegi meccsén

Fotó: Jóna István

FINO Kaposvár–ZTE RK 3:1 (-20, -18, 25, -19)

Kaposvár. Jv: Őri, Sántosi

ZTE RK: Németh B., Göczi, Horváth R., Koós, Molnár B., Lesznyik, Gyenes (liberó), Légrádi (liberó). Csere: Gellén, Kovács R., Markó, Pap J. Edző: Domokos Lajos.

Az első játszmában a hazai csapat jól használta ki a vendégek gyengébb nyitásfogadásait. A Kaposvár az egész meccsen nagyon veszélyesen szervált, idő kellett ezek megszokásához. A harmadik szett közepén, 17-13-as somogyi vezetésnél a hazaiaknak volt egy megtorpanásuk, amit jó sáncokkal, és pontos támadásokkal ki is használt a ZTE (19-21). Kaposvári időkérés után mérkőzéslabdához jutott a FINO, de nem tudta kihasználni ezt: a ZTE két mérkőzéslabdát hárítva hozta a játsz-mát. A negyedik szettben is pariban voltak a zalaiak 19-17-ig, de aztán jött a szokásos forgatókönyv, és a jó hazai nyitások lezárták a mérkőzést.

Munkában a zalai sánc a két csapat egerszegi meccsén
Fotó: Jóna István

Domokos Lajos: „A vereség ellenére nincsenek rossz érzéseim. Nyitásban fölénk nőttek, de szerintem ők hetente csak ezt annyit gyakorolják, ami nekünk az egész edzésidőnk. Az utolsó tréningen megfogadtunk, hogy játsz-mát lopunk a Kaposvártól, és ezt sikerült megcsinálnunk. Ez ebben a bajnoki idényben egyedül nekünk adatott meg itthon és idegenben is. Büszke vagyok az egész csapatra!

A következő fordulóban, január 12-én a Sümeg-Dabronc látogat Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában