Három korosztály verseng egymással

2019.01.03. 19:07

A hétvégén Hévízen ismét Kerub Kupa

Szombaton és vasárnap rendezik meg Hévízen a hagyományosan minden év elején és általában az első hétvégén esedékes Kerub Kupa teremlabdarúgó-tornát. Nem lesz ez másként most sem, és három korosztályban zajlanak majd a csatározások a hévízi sportcsar­nokban.

Kerkai Attila

A tavalyi döntő egyik pillanata Hévízről Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Maga az év eleji teremtorna-rendezés a fürdővárosban még régebbi múltra tekint vissza, hiszen a kilencvenes évek elejétől Tavirózsa Kupa néven kezdődött ez a sorozat. Kerub Kupa néven 2012 óta rendezik meg a tornát, s akkor vette át a fő szervezői feladatokat Fóth Gyula. Aki egyben a házigazdája az eseménynek, ám hangsúlyozta, hogy a város támogatása nélkül most sem rendezhetnék meg a viadalt. Ami a lényeg, hogy szombaton 11 órától a 35 év felettiek és az 50 év feletti korosztály küzdelmeit rendezik meg, majd vasárnap (10.00) az úgynevezett nyílt kategória küzdelmei következnek.

– Több ismert csapat lesz a mezőnyben, bennük pedig ismert játékosokat is láthatnak majd a nézők, ám ez már nem újdonság a tornán – említette meg Fóth Gyula, amikor a torna előtt kérdeztük a részletekről.

A tavalyi döntő egyik pillanata Hévízről Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

– Mondhatnám, hogy a Trió Egerszeg csapatában Molnár Balázst nem kell bemutatni, vagy a Gárdony csapatával érkező Sowunmi Tamást sem, de lehetne még sorolni a neveket. Az első nap a korosztályos küzdelmeké, ám éppen az említettek miatt ez a nap is izgalmas csatákat ígér. Vasárnap a nyílt kategória következik, érkeznek csapatok a fővárosból, Kaposvárról, és persze a zalaiak sem hiányoznak majd. Azt sajnálom, hogy a címvédő szigetszentmiklósiak nem tudnak eljönni, hiszen feljutottak a futsal NB I-be, és hétfőn már bajnokit játszanak. Ám jó csapatok így is megtalálhatók lesznek a mezőnyben.

A korábbiakhoz képest talán kevesebb lesz a csapat, viszont vasárnap úgy állították össze a programot, hogy a tervezett esti döntőig (18.05) folyamatosan legyenek mérkőzések a csarnokban. A cso­portkör után egy újabb csoportszakasz (középdöntő) következik, majd a legjobb négy már a megszokott módon a döntőért játszik, a vesztesek pedig a bronzcsatában vigasztalódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában