célkeresztben

2018.12.18. 19:41

Zalaegerszegi diákok ismerkedtek a lövészsporttal

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a Göcsej Sportlövész Egyesület szervezésében a lövészsporttal ismerkednek a város középiskolásai.

Fincza Zsuzsa

A Ganz szakközépiskola diákjai a gyakorlatban is kipróbálhatták a sportfegyvereket

Fotó: Fincza Zsuzsa

A program keretében a múlt tanévben a lövészközösség vezetői járták végig a tanintézeteket, és tájékoztattak a sportágról, az egyesületről. A 2018/2019-es tanévben a diákok lehetőséget kapnak arra is, hogy a felújított Ebergény úti városi lőtéren kipróbálják a légpuskás és a kispuskás lövészetet.

A Ganz szakközépiskola diákjai a gyakorlatban is kipróbálhatták a sportfegyvereket
Fotó: Fincza Zsuzsa

– Közel 400 középiskolás részvételére számítunk. Valamennyien elméleti és gyakorlati képzést kapnak fegyverismeretből, biztonságos fegyverkezelésből, célunk, hogy a fegyverben egy remek sporteszközt ismerjenek meg. Reményeink szerint sokakkal sikerül majd megszerettetni a sportágat, s ha így lesz, szívesen látjuk őket a sorainkban – fogalmazott Gerencsér Miklós, a Göcsej Sportlövész Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy a program megvalósításában élvezik a Polgári Lövészegylet támogatását.

Elsőként a ZSZC Ganz Ábrahám Szakközépiskola két csoportja tette próbára célzótudományát, a közeljövőben az egyesület vezetői megszervezik a többi iskola részvételét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában