A Titánok már jégen vannak

2018.08.30. 19:19

A hétvégén az A-csoportért játszanak, s hamarosan lesz nyílt nap is

Az egerszegi jégcsarnok az országban az elsők között van, ahol augusztus elejétől már friss jégen gyakorolhatnak a jégkorongozók. A nyár utolsó hónapját a Zalai Titánok az alapozásra használták, ahol a száraz és a jeges edzések váltották egymást, a hét végén pedig már tornára is készülhetnek.

Jóna István

A kép a Titánok (sárgában) egyik utolsó tavaszi találkozóján készült, de itt a folytatás: a hét végén selejteznek Fotó: a szerző

– A hónap elejétől a nagyok napi négy edzéssel, a kicsik napi egy tréninggel készülnek a szeptemberben induló szezonra. Ebben az időszakban napközis rendszerű edzőtáborban pallérozódnak a játékosok – tájékoztatott Bauer Bori, a Zalaegerszegi Jégcsarnok igazgatója.

Az iskolakezdést megelőző időszak során 70-80 gyermekkel dolgozik a szakmai stáb, amelyet továbbra is Csata Csaba, mint vezetőedző vezet, Simon Alfonz, Somorácz György és Koós Tibor edzők segítségével. A Zalai Titánok minden korosztályban indítanak csapatot a 2018/2019-es szezonban így az ősztől ismét láthatunk OB II-es felnőtt mérkőzéseket is. Az első komoly feladat szeptember 1–2-án az U16-os korosztályra vár, amely az A-csoportba kerülésért selejtezőt játszik Zalaegerszegen az UTE, az FTC és a Győr csapataival. A körmérkőzéses tornáról az első kettő helyezett jut fel a legjobbak közé.

A kép a Titánok (sárgában) egyik utolsó tavaszi találkozóján készült, de itt a folytatás: a hét végén selejteznek Fotó: a szerző

Bauer Bori elmondta még, hogy szeptember 15-én terveznek egy nyílt napot a jégcsarnokban, ahova az óvodás és kisiskolás gyerekeket várják. Bemutatják az intézményt, és belekóstolhatnak majd a korcsolyázásba és a jégkorongsportba is a jelenlévők. Az elmúlt évben sikeres Ovikori és Sulikori program októberben folytatódik, valamint a közönségkorcsolyázást is ettől az időponttól vehetik igénybe a jégsportok szerelmesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában