Mostanában ballal megy neki igazán

2018.07.18. 17:47

Félkézzel is elbánt ellenfeleivel a zalaegerszegi szkanderező

A megyeszékhelyi szkanderező, Helyes Csabi nemrég Zágrábban járt, ahol érmet szerzett, pedig nem teljesen egészséges. A jobb keze sérült.

Kerkai Attila

Helyes Csabi a Zágrábban szerzett érmével Fotó: A szerző

A szenior világbajnoki érmes Helyes Csabi (továbbra is ezen a néven szerepel a versenyeken) sérüléssel bajlódik, s mint megtudtuk, erre „ráment” neki az idei országos bajnoksága is. A jobb csuklójában megnyúltak a szalagok, ám közben ugyanúgy versenyez, igaz, csak bal kézzel, ami elvileg a gyengébb keze. Sárváron így ezzel indult az országos bajnokságon, ahol Masters kategória nem volt, így a nyílt (felnőtt) 75 kg-ban és a 85 kg-ban is elindult. Nagyon erős volt a mezőny, de sikerült mindkét súlycsoportban – bal kézzel – a 6. helyezést megszereznie.

Helyes Csabi a Zágrábban szerzett érmével Fotó: A szerző

Legutóbb pedig Horvátországban, Zágrábban járt, ahol a Masters open kategóriában indult továbbra is bal kézzel, és az előkelő 3. helyezésig jutott. Mint elmondta, az open kategóriában nem volt mérlegelés, tehát súlycsoport, így minden nevező ebben volt érdekelt, s ránézésre is Helyes Csabi bizonyult a legkönnyebbnek (75 kg), mindenki más ennél jóval nehezebb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában