Akár játék nélkül is az NB III-ba juthatnak

2018.06.04. 19:40

Kedden kap ellenfelet a Nagykanizsa

Kedden 10 órától készítik el az MLSZ székházában a tizenkilenc megye és BLSZ első osztályának bajnokcsapatai számára az osztályozó mérkőzések sorsolását.

Kühne László

Kovács György (pirosban) és társai várják a sorsolást Fotó: Gergely

A lehetséges tíz feljutó csapat párosítása és a hazai mérkőzés időpontja ez alapján alakul ki.

– A kiírás szerint amenynyiben tíz vagy kevesebb sportszervezet felel meg az előírásoknak (licenc, nyilatkozat az NB III vállalásáról), sorsolásra nem kerülne sor – mondta el Németh Ferenc, az UFC technikai vezetője. – Amennyiben tíznél többen felelnek meg az előírtaknak, akkor az összes csapat bekerül a sorsolási gömbbe. És most jön a talán legfontosabb: a sorsolási gömbből annyi csapat kerül csak kihúzásra, amennyi szükséges ahhoz, hogy a fennmaradó csapatszám és a párosítások győztes csapatainak száma 10 legyen. Példának okáért, ha 13 együttes felel meg az előírásoknak, akkor hat kerül összepárosításra és a fennmaradó hét együttes osztályozó lejátszása nélkül szerez indulási jogot az NB III-ban. A lényeg tehát az, hogy előbb sorsolják ki a párokat, a gömbben bent maradóak pedig osztályozót nem játszanak.

Kovács György (pirosban) és társai várják a sorsolást Fotó: Gergely

Az osztályozó párharcaiban az első mérkőzés időpontja június 9-én, szombaton 17.30 óra, a második találkozó pedig június 16-án szombaton 17 óra lesz, utóbbi esetében értelemszerűen a hosszabbítás lehetősége és az esetleges büntetőrúgások is kalkulálva vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában