sikeres atléták

2018.06.19. 21:14

Dienes magyar bajnok, Csahóczi Csanád és Nagy Pálma is dobogós az ob-n

Győrött, a közelgő ifjúsági Európa-bajnokság helyszínén rendezték meg az idei ifjúsági atlétikai országos bajnokságot, melyen az egerszegi Dienes Mátyás magyar bajnok lett.

Kerkai Attila

Dienes Mátyás kitűnő formában versenyez Fotó: Katona Tibor/ ZH

A 623 nevező közt ott voltak a Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE legjobbjai is, akik érmekkel térhettek haza. A Zalaszám-ZAC-ból Dienes Mátyás, aki ebben az esztendőben versenyről versenyre javította egyéni csúcsait, a legrövidebb távon, a 100 méteres síkfutásban az ob-n is maradandót alkotott. Egy pillanatnyi esélyt sem adott a döntőben az ellenfeleinek, ráadásul nagyszerű egyéni csúccsal, 10,89 mp-es teljesítménnyel magyar bajnok lett Kámán Ferenc tanítványa.

Csahóczi Csanád Fotó:KVDSE

Nagy Pálma, a Zalaszám ZAC tehetséges rövidtávfutója idén robbant be a legjobbak közé. A múlt héten az U18 válogatottban is sikeresen debütált, majd az ob első versenynapján a 100 m-es síkfutásban remek egyéni csúccsal, 12,27 másodperccel élete első országos bajnoki ezüstérmét szerezte. Nagy Pálma másnap 200 m-en is élete legjobb eredményét érte el. Kámán Ferenc edző tanítványa 25,21 mp-es időeredménnyel bronzérmet szerzett.

Dienes Mátyás kitűnő formában versenyez Fotó: Katona Tibor/ ZH

A Keszthelyi VDSE csapatából is akadt egy kiemelkedő eredmény. Csahóczi Csanád egy hete szintén bemutatkozhatott az U18-as válogatottban, most pedig az ifi ob-n jelezte: nem volt ok nélküli a bizalom iránta. A Balaton-partiak tehetsége a 400 méteres síkfutásban 49,66 mpes egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett, és Csikós József edző tanítványa is teljesítette az ifjúsági Európa-bajnokságra a kiküldetési szintet. A keszthelyiek közül Szabó Laura távolugrásban 554 cm-es teljesítménnyel a 4. helyen végzett, hármasugrásban pedig 11,69 méterrel ötödikként zárt. Árvai Kevin hármasugrásban (12,92 m) a 8. helyen végzett.

Nagy Pálma remekelt Fotó: ZAC

A zalai atléták és edzőik annak is örülhetnek, hogy Dienes Mátyás és Nagy Pálma (mindketten Zalaszám-ZAC) és Csahóczi Csanád (Keszthelyi VDSE) is készülhet a július 5–8. között Győrben rendezendő ifjúsági Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában