Vízilabda

2018.06.25. 19:51

A KVSE nem volt messze az OB I-től

Nem sikerült a bravúr a Kanizsa VSE férfi vízilabda-együttesének: az OB I-ért vívott osztályozós párharc harmadik felvonásán a zalaiak kikaptak az UVSE-től, és így a fővárosiak maradtak bent az első osztályban.

Khüne László

A Kanizsa a klub történetének legjobb szezonját zárta Fotó: Gergely Szilárd

UVSE–Kanizsa VSE 8–5 (2–2, 3–2, 1–1, 2–0) Budapest, 100 néző. Jv.: Rubos, Berki. Kanizsa: Pelle – Salamon, Bicskei, Dobay G. 1, Balli, Kaszper 1, Kéri 1. Csere: Vadovics 1, Dobay P., Szilvasán, Mocsári 1, Páncsics, Szilágyi. Edző: Ludányi Kadosa. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc – melynek során Kanizsán érzékelhetően megnőtt a sportág iránti érdeklődés – 1–1-re állt a meccs előtt. A harmadik találkozóra szurkolókkal teli buszt is indított a KVSE, vagyis a buzdításban Budapesten sem szenvedett hiányt a legénység.

A Kanizsa a klub történetének legjobb szezonját zárta Fotó: Gergely Szilárd

Kiélezett találkozót vívtak a felek, a hazaiak mindig vezettek, de a vendégek rendre beérték őket. Aztán a negyedik negyedben jött egy fordulat, amit az UVSE jól használt ki, Kaszper Gáborék pedig nem tudtak a fővárosi gólokra válaszolni. A vendéglátók 8–5-ös sikere azt jelenti, hogy a hazaiak megőrizték OB I-es tagságukat, a Kanizsa VSE pedig nagy szezont futva az OB I B-ben szerzett ezüstérmével a klubtörténet legszebb sikerét könyvelhette el. Ludányi Kadosa: „A végig szoros mérkőzésen a harmadik negyedben volt egy fordulópont, amikor nem tudtuk a magunk javára fordítani az állást. Fejben a végére kicsit már elfáradtunk, két hibából két gólt kaptunk, és azzal el is dőlt minden.” Jók: Pelle, Dobay G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában