Kétszázhúsz versenyző

2018.04.25. 20:12

Pőcze Bence bajnoki címe a szabadfogású birkózó ob-n

Soltvadkerten rendezték meg a diák I. korcsoportos (13-14-éves) szabadfogású birkózók országos bajnokságát. A döntőkre a területi versenyekről összesen 220 versenyző jutott tovább.

Kühne László

Szatmari Zsolt edző tanítványaival Fotó: KBSE

A Kanizsa Birkózó SE részéről Pőcze Bence kiemelkedőt nyújtott, Balazsin Zdenkó is jól menetelt, míg Zalaegerszegi Birkózó SE-hez két ötödik hely került.

A 46 kg-os Balazsin Zdenkó kezdte a sorozatot két fölényes győzelemmel. Az elődöntőbe jutott, ahol egy esztergomi birkózó megállította, maradt számára a bronzérem lehetősége. Zalai riválissal találkozott, hiszen a Zalaegerszegi Birkózó SE-től Mészáros Ágostont legyőzve értékes bronzérmet szerzett, Ágoston pedig ötödikként zárt.

Balról: Farkas András edző, Pőcze Bence, Balazsin Zdenkó és Szatmari Zsolt edző Fotó: KBSE

Az 54 kg-ban Pőcze Bence először mogyoródi, majd tököli, végül a döntőbe jutásért diósgyőri ellenlábasát győzte le technikai fölénnyel. A másik ágon az a szarvasi Tóth jutott a fináléba, aki tavaly verte már meg Pőczét. Ezúttal viszont a Kanizsai Birkózó SE ifjú sportolója nagyon határozott, dinamikus birkózással 12:1-re győzött, megszerezte pályafutása első országos bajnoki címét. (Ebben a korcsoportban utoljára Egyed Balázsnak sikerült nyernie a KBSE-től.) Az egerszegi Cséri Csenger a 35 kg-ban ötödikként zárt.

A kanizsai birkózók számára sok pihenő nem lesz, hisz május közepén Rómában, az olimpiai központban vehetnek részt rangos nemzetközi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában