Atlétika

2018.03.05. 20:51

Sikeresek a Zalaszám-ZAC dobóiskola junior versenyzői

Veiland az Európa Kupán -Takács két ezüstérmet szerzett a dobóatléták téli ob-jén.

Kerkai Attila

Takács Dóra

Szombathelyen rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség a téli versenyszezon utolsó országos bajnokságát. A téli dobó ob-n ott voltak a Zalaszám-ZAC dobóiskola junior versenyzői is. És van még egy jó hír: Veiland Violetta is helyet kapott a dobó Európa Kupára utazó magyar válogatottban.

A vasi megyeszékhelyen a ZAC atlétái közül a legszebb eredményt Takács Dóra érte el. Bognár Szabolcs edző tanítványa a junior diszkoszvető versenyszámában 41,16 méteres dobással ezüstérmet nyert; majd súlylökésben ugyanilyen medált szerzett, 11,62 m-es teljesítménnyel.

Takács Dóra

Maradva az egerszegieknél: Szőke Anett diszkoszvetésben 29,54 m-rel ötödik, súlylökésben 8,64 m-rel 9. lett. Horváth Sára diszkoszvetésben 26,42 m-es dobással a 7. helyezést érte el.

Csak idehaza ért véget a téli versenyszezon, hiszen a dobókra még nemzetközi szinten egy nagy feladat vár. Mint ismert, múlt pénteken a magyar atlétika legnagyobb sikerét érte el fedett pályás világbajnokságon Márton Anita, aki súlylökésben aranyérmet szerzett.

Ahogy nyilatkozataiban 28 esztendős friss világbajnokunk is elárulta: kis pihenés után már a dobó Európa Kupára összpontosít majd, melyre az országos felnőtt téli dobóbajnokság után Spiriev Attila szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott csapatot. A március 10-11-én, Portugáliában lebonyolításra kerülő EK-ra egy zalai atléta is meghívást kapott, Veiland Violetta személyében.

Veiland Violetta

A Zalaszám-ZAC versenyzője (aki az országos bajnokságon éppen Márton Anita mögött nyert ezüstérmet) bekerült a világversenyen részt vevő magyar válogatottba. Veiland Violetta az U23-as korosztályban képviseli hazánkat a Leirián megrendezendő eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában