Négy- és ötpróba

2018.03.07. 19:46

Ágoston Zsombor dobogón zárt az országos bajnokságon

A 13-15 éves korosztályú serdülő atléták négy- és ötpróba országos bajnokságának is a budapesti BOK-csarnok adott otthont.

Kerkai Attila

A bronzérmes Ágoston Zsombor; Fotó: ZAC

A Zalaszám-ZAC fiataljai közül az első napon Röszler Dóra remekül kezdett, harmadik lett gátfutásban, majd a súlylökés és a távolugrás után is őrizte dobogós helyét. A magasugrásban viszont rontott, de 1908 pontos teljesítménnyel így is az értékes ötödik helyezést érte el.

Ágoston Zsombor a fiúk mezőnyében jeleskedett. Csiszár Attila edző tanítványa 60 m gáton 9,89 másodperces idővel a második, súlylökésben 8,35 m-rel a harmadik, távolugrásban 485 cm-rel a második legjobb teljesítményt nyújtotta. Számára is a magasugrás sikerült kevésbé (139 cm), ám a dobogós helyezése nem került veszélybe: Ágoston Zsombor 1613 pontos teljesítménnyel értékes bronzérmet nyert az ob-n.

A bronzérmes Ágoston Zsombor; Fotó: ZAC

Említésre méltó, hogy az ötpróba közben Makovecz Virág távolugrásban 476 cm-es ugrással a második legjobb eredményt érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában