Foci

2018.02.05. 18:32

Fiatal labdarúgók érkeznek a ZTE-hez, három edzőmeccs is lesz a héten

Kedden négynapos összetartásra, edzőtáborba utazik a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. És az egerszegiek előtte, hétfőn még játékost igazoltak: kölcsönbe érkezik Paksról a támadó Jelena Richárd és Fehérvárról a védő Lencsés Balázs.

Kerkai Attila

Króner Martinnal is tárgyalnak már a hosszabbításról

Fotó: Katona Tibor

Az 1998-as születésű – vagyis a fiatalszabálynak is megfelelő korú – Jelena Richárd szerződésében a további egyéves hosszabbítás opciós lehetőségként szerepel – tájékoztatta a ZTE FC honlapját Ágoston Zoltán klubigazgató.

Mint olvasható, Jelena az őszt Csákváron töltötte, ahol 8 mérkőzésen háromszor volt eredményes. A Videotontól ugyanebben a konstrukcióban érkezik a szintén 20 éves védő, Lencsés Balázs, aki a ZTE FC legutóbbi felkészülési találkozóin már pályára lépett. Horváth Károly szakmai igazgató lapunk érdeklődésére elmondta, hogy képbe került még egy fiatal játékos is a klubnál.

Ahol a keretnek a negyedik szezon óta tagja Króner Martin, aki fél év kölcsönadás után tér vissza most Vácról Egerszegre. Vele kapcsolatban a szakmai igazgató elmondta, hogy a nyáron lejáró szerződését szeretnék meghosszabbítani és már tárgyalnak a védővel erről.

Króner Martinnal is tárgyalnak már a hosszabbításról
Fotós: Katona Tibor

A csapat kedden délután elutazik Gyirmótra, ahol szombatig tartózkodik. Illetve innen utazik el mérkőzései helyszínére, hiszen szombatig három edzőmeccset kötöttek le a kék-fehérek. S nem is akármilyen ellenfelekkel, hiszen szerdán Lipóton 14 órától a szlovák élvonal éllovasával, a nagyszombati Spartak Trnavával találkozik Artner Tamás vezetőedző együttese.

S még szerdán újabb találkozó vár a ZTE keretére, hiszen 16.30-tól, ugyancsak Lipóton a szlovák III. ligában szereplő Bős csapatával játszik. Szombaton pedig Dunaszerdahelyre utazik a csapat, ahol az FC DAC 1904 csapata vár rá. A dunaszerdahelyiek jelenleg a negyedik helyen állnak a szlovák élvonalban.

Az együttes edzője a Bp. Honvéddal bajnoki címet nyert Marco Rossi, s a DAC-ban játszik a magyar Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Mervó Bence is. Mivel a szlovák bajnokság tavaszi idénye a jövő hét végén kezdődik, a DAC a ZTE ellen tartja meg a főpróbát. Az egyelőre még időjárásfüggő, hogy a MOL Arénában rendezik-e meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában