Teke

2018.02.15. 18:35

A férfi teke BL négyes döntőjéért játszik Németországban a ZTK

Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzést játszik a ZTK FMVas férfi tekecsapata szombaton. Az első mérkőzésen a zalaiak 6:2-re nyertek a német KC Schwabsberg ellen.

Bedő István

Farkas Sándor

Fotó: Pezzetta Umberto

A házigazdák a német bajnokság harmadik számú csapatának számítanak, s az előző körben a román bajnokot búcsúztatták. Az egerszegiek az osztrák St. Pöltent győzték le kétszer, majd következett a két csapat zalaegerszegi találkozója három hete.

- A hazai pályán elért eredményünk biztató a visszavágóra, s akár ki is kaphatunk odakint 6:2-re, csak a belső szett arányra kell ügyelnünk – kezdte esélylatolgatását Fehér László, a zalaiak edzője.

- Mi viszont nem akarunk számolgatni, kint is nyerni szeretnénk, amire megvan a reális esélyünk. Az első mérkőzés alapján feltérképeztük a német csapatot, s tudjuk, hogy kik a jó játékosaik. A kezdésnél mi írunk rá ellenfelünkre, azaz mi döntjük el, milyen párosításban zajlik majd a találkozó. Magyarán taktikázhatunk, s a Bajnokok Ligája miatt nem változtattuk meg a felkészülési menetünket sem.

Farkas Sándor
Fotós: Pezzetta Umberto

Az influenzajárvány nem kerülte el a csapatot, a játékosok közül többen is betegeskednek, de a csapatkapitánnyal, Nemes Attilával az élen bíznak a továbbjutásban.

- Kint is mindenképpen nyerni szeretnénk – fogalmazott tömören Nemes Attila. – Egy 5:3-as sikerünkkel elégedett lennék, s az ugyanilyen különbségű vereség is még belefér, de nem szeretnénk túlfeszíteni azt a bizonyos húrt, hogy a belső szett pontok döntsék el a továbbjutást. Erre nem is gondolunk, optimisták vagyunk, bízunk a csapat játékerejében, ami szerintem nagyobb, mint a németeké.

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutásért rendezendő találkozó szombaton 13 órakor kezdődik Schwabsbergben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában