Kosárlabda

2018.01.22. 20:41

ZTE KK: a paksi siker után montenegrói kosaras érkezik

Ha minden a tervek szerint alakul, kedden megérkezik a Zalakerámia-ZTE KK-hoz Milija Mikovic, aki tíznapos próbajátékon vesz részt az egerszegieknél. A montenegrói fiú éppen a legjobbkor jön, hiszen a csapat egy remek siker után van.

Kerkai Attila

Szabó Zsolt kékben; Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szombaton már jeleztük, hogy a Zalakerámia-ZTE KK-nál megszületett a döntés az új légiós személyéről, ám akkor Stárics Kornél ügyvezető úgy fogalmazott: elküldték az ajánlatukat, s akkor válik biztossá a játékos érkezése, amikor elfogadja azt.

Nos, a montenegrói erőcsatár, Milija Mikovic élt a lehetőséggel, így a 23 éves, 205 cm magas kosaras kedden megérkezik Egerszegre és szerdától bekapcsolódik a munkába. Egyelőre tíznapos próbajátékról van szó, s ha beválik, automatikusan a szezon végéig szóló szerződést kap.

S hogy miért éppen ő? Ezt kérdeztük Benze Tamás vezetőedzőtől.

- Mert fiatal és a mi rendszerünkbe most egy ilyen játékos kell – mondta a szakvezető. – Szezon közben ugyanis már plusz szempontok vannak egy-egy játékos kiválasztásánál, más ez a helyzet, mintha a bajnokság előtt lennénk. A csapatnak megvan a kialakult játéka, illetve hogy a csapattagok közt a játékpercek hogyan oszlanak el. Olyan kosarast kerestünk, aki tisztában van vele, hogy meccsenként 15-20 perc jut majd neki. Tavaly ugyanez volt a helyzet Wright-tal, aki ezt nagyon jól kezelte és segített is a játékával.

Milija Mikovic 10 napos próbajátékra érkezik; Fotó. ZTEkosár.hu

Ennyit az érkezőről, de véletlenül se feledkezzünk meg a szombati bravúrról, a ZTE KK ugyanis győzelemmel (95-79) tért haza Paksról, ahol nem akármilyen játékkal rukkolt ki Bencze Tamás együttese. A negyedik negyedben volt már 29 pont is a két csapat között, s ebben nagy szerepe volt annak, hogy hatan is tíz pont fölé jutottak a zalaiaktól.

Lehetne sorra venni, ki és mikor lendített csapata szekerén, így az öt hármast elsüllyesztő Deonta Vaughn, vagy a kiegyensúlyozottan teljesítő Ivica Radic, de Szabó Zsolt, James Kinney és Benke Szilárd is remek dolgokat mutatott. Horváth Ákost szándékosan vettük külön: a ZTE KK 37 esztendős, rutinos kosarasa éppen akkor szállt be parádésan a játékba, amikor az a legjobban kellett csapatának.

Szabó Zsolt kékben; Fotó: Bálizs Zsuzsa

- A jó egyéni teljesítmények mellett a védekezés volt a siker kulcsa, hiszen amikor váltottunk, már nem tudott utolérni bennünket a Paks – mondta Bencze Tamás a szombati sikerről. – Ha kellett, gyorsan támadtunk, ha kellett, lassítottuk a játékot.

A nyolc közé jutás szempontjából nagyon fontos csatát nyertünk, az öt közé jutáshoz viszont a Kecskemétnek is botlania kellene, hogy harcban legyünk velük. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de én abban bízom, hogy ez a siker olyan lesz, mint tavaly volt a Kaposvár elleni idegenbeli győzelmünk, hiszen avval megalapoztuk a későbbi jó pozíciónkat.

A Zalakerámia-ZTE KK a héten is komoly feladat előtt áll: pénteken (18.00) a bajnok Alba Fehérvár vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában