Bosszantó

2018.01.10. 21:04

Kutyapiszok az egerszegi rekortánpályán

Egy, a Városi Sportcentrumban rendszeresen sportoló olvasónk jelezte: a minap kutyapiszokba „botlott” a nemrég felújított rekortánpályán. Fotón mellékelte a „bűnjelet” is, amivel arra próbálta felhívni a figyelmet: jobban kellene óvni értékeinket...

Kerkai Attila

Legyen a sporté a főszerep

Fotó: Pezzetta Umberto

A rajthelyeknél éktelenkedő kutyagumiba valaki láthatóan már bele is lépett. Az ilyen piszok sportpályán nem éppen épületes látvány, de legfőképpen nem higiénikus.

Olvasónk, aki nem szerette volna, ha a neve megjelenik az újságban, azt is jelezte: többször találkozott a pályán kutyával érkezőkkel, pedig a bejáratnál jelzi a tábla: kutyával nem látogatható a létesítmény. Szögezzük le: mivel a sportcentrumot nem zárja körbe kerítés, egy kutya bármikor a területére tévedhet, így az sem kizárt, hogy egy kóbor eb végezte ott a dolgát.

Mégis, kíváncsiak voltunk, vajon miként tudják kontrollálni a szabályok betartását az üzemeltető Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézménye munkatársai. Bodrogi Csaba intézményvezetőt kerestük, aki a konkrét esetről tőlünk hallott. Mint mondta, a város a megújult rekortánpálya látogatását a lakossági igények szerint továbbra is ingyen biztosítja, hisz mindenkinek érdeke, hogy minél többen mozogjanak. De azt is elmondta: bár kirívó eset ritkán fordul elő, vannak negatív tapasztalataik.

- Sajnos munkatársaim is tapasztalják, hogy nem mindenki tartja be a létesítmény használatával kapcsolatos szabályokat – tudtuk meg Bodrogi Csabától. – Természetesen nem általánosítok, hiszen a többség valóban akkor és úgy használja a futópályát, ahogy kértük, de egy-egy vitás eset mindig akad. Például az atlétikai edzések időpontjában is lejönnek, noha szerepel a házirendben, hogy ebben az időszakban nem engedélyezett a szabadidős sportolók számára a pálya használata.

Továbbá nem csak a hetes és nyolcas sávot használják. Aztán kerékpárt sem lenne szabad bevinni, a bejáratnál a táblák ezt is egyértelműen jelzik. Függetlenül a mostani esettől, a következő napokban új táblákkal, még több helyre és még egyértelműbb jelzésekkel kívánjuk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy mit szabad és mit nem a sportcentrumban.

Bodrogi Csaba megemlítette: a legnagyobb gond az, hogy jelenleg nem mindenhol zárja körbe kerítés a Városi Sportcentrumot, ahol van, ott pedig sok helyen lyukat feszítettek rajta. Vannak ugyanis, akik nem veszik a fáradságot, hogy plusz száz métert gyalogoljanak és a bejáraton érkezzenek meg.

Legyen a sporté a főszerep
Fotós: Pezzetta Umberto

A gondnokság munkatársai este 10 óráig tartózkodnak a létesítményben, s attól kezdve hivatalosan nem lenne szabad belépni a területre. De zárható kapu híján, mindez csak képletes.

Örömteli, hogy egyre többen sportolnak és a Városi Sportcentrumban is bővülnek az ezzel kapcsolatos lehetőségek. A hivatalosan sportparknak (street work out pálya) nevezett eszközöket is kezdik birtokba venni a látogatók, ám a mellette lévő terület még nem füvesedett be.

- Műfű szőnyeget terítettünk le, s egy figyelemfelhívó táblát is kitettünk, hogy akik használni akarják az erősítő eszközöket, ezen át közelítsék meg őket – mondta el Bodrogi Csaba. – Sokszor látjuk és kell letakarítanunk a sarat a speciális járófelületről. Sőt volt, aki sárral festett rá mintát... Tavaszra elkészül a környezete ennek a pályának is, addig nagyobb megértést és figyelmet kérnénk mindenkitől. Jobban kellene vigyáznunk az értékeinkre, és abban is bízom, hogy javul az emberek felfogása.

Bodrogi Csaba a cikk elkészülte után jelezte: azt a bizonyos kutyapiszkot természetesen eltüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában