Versengés

2018.01.07. 20:04

Két napon át játszottak a hévízi Kerub Kupáért

Két napon át a labdáé volt a főszerep a hévízi sportcsarnokban, ahol a Kerub Kupa pénzdíjas teremlabdarúgó tornát rendezték meg. Szombaton a két öregfiúk kategóriában hirdettek győztest, vasárnap a nyílt kategóriában.

Kerkai Attila

Ez már a végső csatározások egyikének jelenete: az elődöntőben a kékmezes Szigetszentmiklós-4IG csapata a fehér szerelésben játszó Kanizsa Konyha Stúdióval találkozott Fotó: Pezzetta Umberto

Régi hagyománya van a fürdővárosban, hogy január elején nagyszabású teremlabdarúgó tornával induljon az év. A Kerub Kupa az idén egy újítással is szolgált, hiszen szombaton az 50 év feletti és a 35 év feletti öregfiúk kategóriákban is összemérhették tudásukat a csapatok. S hogy az érdeklődés cseppet sem hagyott alább, azt ottjártunkkor tapasztaltuk. A programot úgy állították össze, hogy az öregfiúk tornák után szombaton este kezdődjenek a nyílt kategória küzdelmei.

Nem voltak tehát kevesen a szeniorok találkozóin sem, s olyan „spílerek” játszottak, mint Galántai Tibor, akinek a játéka valóban sokakban ébresztett nosztalgiát. Vagy éppen Csikós Józsefben is, a Keszthelyi VDSE atlétáinak edzőjében, aki a keszthelyi öregfiúk csapatában lépett pályára és szép emlékeket őriz a Kerub Kupa elődjéről, a Tavirózsa Kupákról.

Ez már a végső csatározások egyikének jelenete: az elődöntőben a kékmezes Szigetszentmiklós-4IG csapata a fehér szerelésben játszó Kanizsa Konyha Stúdióval találkozott Fotó: Pezzetta Umberto

- Annak idején az Old Boys nevű keszthelyi csapattal én is rendszeresen itt voltam a hévízi sportcsarnokban, mi több az első öt évben háromszor mi nyertük a kupát – hallottuk tőle az 50 év felettiek csatározásai után, aki azzal is elbüszkélkedett: – Kétszer lettem a torna gólkirálya, szóval van kötődésem ehhez a remek tornához és jó volt újra pályára lépni.

Az 50 év felettieknél az alábbi sorrend alakult ki: 1. Hévíz, 2. Állatorvos-válogatott, 3. Keszthely, 4. Zalaegerszeg.

A 35 év felettieknél olyan együttesek is indultak, melyek akár a nyílt kategóriában is ütőképes csapatot alkottak volna. A fiatalabbaknál a körmérkőzések után helyosztókra került sor, a 3. helyet a Hévíz II. szerezte meg, amely 6-2-re legyőzte keszthelyi Ziegler Nyomdát. A döntőben az egerszegi Trió Egerszeg és a szombathelyi Fratelli Pizzéria csapott össze. A Trió csapatában Molnár Balázs, Kaj András vagy Kocsárdi Gergely nevét elegendő megemlíteni, hiszen a ZTE és a Haladás korábbi NB I-es játékosait jól ismerik. A Trió Egerszeg úgy tűnik, hogy a térségben ennek a korosztálynak a kiemelkedő csapata, ugyanis 6-1-re győzött és már készül a salgótarjáni Gabora Gálára, ahol a Real Madrid öregfiúk csapatával került egy csoportba.

 

Szombaton este elkezdődtek a Kerub Kupa csoportmeccsei, melyek vasárnap folytatódtak. Csoportonként négy csapat jutott tovább, hogy a vasárnap délutáni programban, újabb négy csoportot kialakítva, a legjobb 12 mezőnye folytassa a küzdelmeket. A védő egerszegi Afrika Sun is ott volt a továbbjutók között, amely megnyerte középdöntőbeli csoportját is, így a legjobb négy közé jutott. Mellette a Szigetszentmiklós 4IG, a keszthelyi Volvo Penta és a Kanizsa Konyha Stúdió jutott immár a legjobb négy közé. A torna lapzárta után ért véget, holnap visszatérünk a részletekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában