Sport

2018.01.14. 18:50

Gálamérkőzéssel nyerte a Kanizsa Kupát a Vízmű SE

A Vízmű csapata otthon tartotta a Szabadics Kanizsa Kupát, miután remekbeszabott játékkal öt gólt is rúgtak a döntőben a horvátoknak.

Pásztor András

A hetedik alkalommal megrendezett Szabadics Kanizsa Kupa idén is tartogatott jópár meglepetést. Noha a csoportkörből még zömében továbbjutottak a papíron esélyesebb gárdák, a középdöntőben és a negyeddöntőben több jó nevű csapat is elvérzett.

– A Kanizsa Kupára minden csapat a legjobb formáját szokta hozni, ennek ellenére mégis meglepetés volt, hogy a Team Belucci, az RMP és a Metaxa Kanizsa sem tudta magát kvalifikálni a negyeddöntőbe – mondta Gór Miklós, a tornát szervező Kanizsa Turizmusáért Egyesület képviseletében.

A negyeddöntőben aztán tovább folytatódott a „csillaghullás”, először a Szemere-Olajbányász ütötte el a továbbjutástól a Viktória csapatát, majd a tavalyi bajnok, a Lap-Land is búcsúzni kényszerült.

Az elődöntőben Vízmű SE ismét összetalálkozott korábbi csoportriválisával a Szemere-Olajbányász csapatával, s ahogy péntek este, úgy vasárnap is a vizesek nyertek 3-1-re. A másik ágon a zalaegerszegi Afrika Sun Team csapott össze a Horvátországból érkezett Casual Street gárdájával, amely végül büntetőkkel jutott tovább.

A csoportkörből kiesett csapatok vasárnap a Cserháti-csarnokban a Tisztelet Kupa megszerzéséért tovább küzdhettek, végül a vígaszági döntőbe az Arizona, valamint az UFC Nagykanizsa verekedte be magát. A két gárda összecsapása végig feszült volt, végül egyetlen góllal az Arizona diadalmaskodott.

A harmadik helyért a Szemere-Olajbányász és az Afrika Sun Team feszült egymásnak, ám a kissé fáradt, fásult kanizsaiak ezúttal már nem voltak képesek a megújulásra, így a meccs az Afrika Sun Team 2-0-ás sikerével zárult.

A döntőre megtelt a Zsigmondy-csarnok, így több százan láthatták, ahogy a Vízmű SE gálamérkőzést rendezett. A szenvedő fél ezúttal a horvát Casual Street csapata volt, akik a második vízműves találat után még csak idegesek, a harmadik után hitehagyottak, a negyedik után szomorúak lettek. A Vízmű-henger 5-0-ás különbségnél állt le.

A torna gólkirályi címét Török Milán (Vízmű SE) vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak Baranyai Dánielt (Vízmű SE) választották, míg a legjobb kapus címet Pergel Dávid (Afrika Sun) kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában