Verseny

2018.01.27. 14:58

Dóczy Éva 24 órás úszógála negyedszer

A városi fedett uszodában szombaton délben elrajtolt a IV: Dóczy Éva 24 órás Úszógála. A viadalon idén is 10 csapat vesz részt, aki pedig az ünnepélyes zárásra kíváncsi, vasárnap déli 12 óra előtt legyen ott a parton.

Varga Andor

Fotó: Pezzetta Umberto

A megnyitón a viadal ötletgazdája és motorja, Pataki János köszöntötte a felsorakozott résztvevőket, majd Tolvaj Márta alpolgármester következett, aki azzal járult hozzá a jó hangulathoz, hogy elmondta: a rekonstrukció végén, 2020 novemberében indul majd a létesítményben a próbaüzem, és a 2021-es, tehát hetedik Dóczy Éva úszógála lehet majd az első 24 órás rendezvény, amit az új uszodában bonyolítanak le.

Addig is a résztvevők előtt vannak rövid távú kihívások. Hogy mást ne mondjunk, a versenyrekord (143,7 kilométer) az első úszógála óta érvényben van, és az akkori győztes, a dunaújvárosi Swimpackt állította fel. Ez a gárda azóta nem indult Egerszegen, ám a mezőny bővelkedik ismerősökben: ott vannak a medencében (a teljesség igénye nélkül) az elmúlt két évben egyaránt ezüstérmes veszprémi Laman Team tagjai, de például a pécsi Mint a hal is volt már dobogón a Dóczy gálán. Nem beszélve a rendezők Törekvő Vízipókok elnevezésű együtteséről, amely az eddigi évek alapján a legmagasabb átlagéletkorú csapat különdíj „örökös” birtokosának tekinthető.

Az uszodában a sportteljesítmény mellett délután négy órától kulturális programok is lesznek (fellép többek közt a Kis Hétrét, a Speed Kötélugró Kulb, az Albatrosz táncosai és a Nasreen Hastánc Stúdió), a program tehát nézőként sem érdektelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában