Női futsal

2018.01.10. 19:31

Az egerszegi női futsalcsapat egyelőre otthon is idegenben

Az új év első NB I-es mérkőzését is Répcelakon játszotta le az immár RiCsilla Sport Zalaegerszeg névre keresztelt női futsalcsapat. Az egerszegi székhelyű klub a jelenlegi állás szerint a jövőben is itt játssza hazai mérkőzéseit, csupán az U15-os együttesük marad a zalai megyeszékhelyen.

Kerkai Attila

Egy még valóban hazai mérkőzés

Fotó: Jóna István

Korábban foglalkoztunk vele, hogy a Göcsej SK felnőtt futsalcsapatait üzemeltető kft.-nek új tulajdonosa lett. Így az NB I-es női együttesnek is, amely folytatja bajnoki szereplését, de már RiCsilla Sport néven.

A lányok utoljára novemberben léptek pályára Zalaegerszegen, az azóta lejátszott „hazai” mérkőzéseiket Répcelakon rendezték meg, így a hétvégi, egy korábbról elhalasztott és szép sikert hozó Kiskunfélegyháza elleni találkozót is. (Lásd keretes írásunkat.) A csapat együtt maradt, edzője újra az a Halmos Máté, aki korábban a Göcsej SK férfi csapatának erőssége volt és edzette a női együttest, melyet az NB II-ből az élvonalba vezetett.

Miután zalai csapatról van szó, megkerestük Mészárosné Darida Csillát, a Göcsej Sport Klub Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét, hogy végleges-e immár az új otthonuk. Érdeklődésünkre elmondta, úgy tűnik, hogy a jövőben is Répcelakon játszanak majd. S hogy miért?

- Egerszegen drága a bérlet, amit nem tudunk önerőből kigazdálkodni – kaptuk a választ a csapatot üzemeltető kft. ügyvezetőjétől. – Répcelakon előnyösebbek a feltételek, így tudjuk megoldani, hogy a csapat megrendezze hazai mérkőzéseit. Kértem az egerszegi önkormányzatnál, hogy kapjunk termet jutányosabb feltételekkel, akár csak az üzemeltetési költségért, de eddig nem kaptam választ. Megörököltem ezt a csapatot, az NB II-es férfi gárda visszalépett a bajnokságtól, és nem akartuk, hogy az élvonalbeli női csapat is erre a sorsra jusson.

Egy még valóban hazai mérkőzés
Fotós: Jóna István

Egyelőre a családi vállalkozásunk terhére üzemeltetjük, ahogy az U15-ös bajnokságban szereplő leány futsal együttest is. Ők továbbra is Egerszegen, a Kölcsey-gimnáziumban játsszák hazai meccseiket, de még egy csapatnak már nem tudnánk kigazdálkodni a terembérletét. Most túlélésre játszunk, hogy végigvigyük a bajnokságot, s aztán meglátjuk a folytatást.

Mészárosné Darida Csilla elmondta: a női csapat tagjai több városban élnek, így Répcelak abból a szempontból is célszerű választás, hogy közelebb vannak lakhelyükhöz és többségük könnyebben utazik ide edzeni és meccset játszani. A női NB I-ben a RiCsilla Sport mellett a Szekszárd a másik dunántúli csapat.

HÁTRÁNYBÓL FORDÍTOTT A CSAPAT

 RiCsilla Sport Futsal-Astra-4IG Kiskunfélegyháza 5-4 (0-2) Répcelak. Jv.: Mózsa (Halász G., Kondákor).

RiCsilla: Kiss – Megyeri, Orbán Sz., Marsai, Vörös V. Csere: Fábián, Nagy B., Szegedi, Lehota, Németh A., Horváth L. Edző: Halmos Máté.

A tabellán a Ricsilla Futsal előtt található Astra csapatát 0-2-es hátrányból fordítva győzte le Halmos Máté együttese. Tíz meccs után a zalai csapat hatodik a tabellán.

Gólszerzők: Marsai 82), Megyeri, Orbán, Vörös, illetve Szabó B. (2), Halászi (2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában