Modellezés

2017.10.10. 18:45

Zalai arany és ezüst

ZALAEGERSZEG A Canissa Kupa elektromos meghajtású hajómodell verseny a surdi tavon egyben az idei országos bajnokság utolsó, ötödik futama is volt.

Kerkai Attila

A hűvös, esős időjárás nem igazán kedvezett a versenynek, az ifjúsági versenyzőket viszont nem zavarta ez, mert számukra nagy volt a tét: aki nyeri az ötödik futamot, az lesz a bajnok. Gyémánt Martin, a ZVMK és Kozári Gábor, a Canissa MK versenyzői kiemelkedtek a mezőnyből, nagyon szoros versenyben, azonos körszámmal 73-73 körrel zártak az első és a második helyen.

Balról az idei bajnok Gyémánt Martin, az ezüstérmes Kozári Gábor, a végül negyedik Borkovits Bálint, jobbról a budapesti bronzérmes Vallyon István. Szabadics Kolos hiányzik a képről

Kettejük között a bajnoki címről végül az döntött, hogy Gyémánt Martin 4 másodperccel kevesebb idő alatt teljesítette a 73 kört, így nemcsak a futamot, hanem az idei országos bajnokságot is megnyerte. A zalai versenyzők közül Borkovits Bálint (ZVMK) a negyedik, míg Szabadics Kolos (Canissa MK) az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik