Triatlon

2017.09.13. 19:08

Zalai sikerek a nyárbúcsúztató triatlonon

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Balatonnál a nyárbúcsúztató Ábrahámhegyi Triatlon.

Kerkai Attila

Az egerszegi triatlon klub „öregjei” Ábrahámhegyen: Käsz Ferenc, Nagy-Gellén Csenge, Németh János, Déri Miklós és Jakabfy Zoltán

A borongós, őszies időben lezajlott viadalon a Zalaegerszegi Triatlon Klub hat versenyzője képviselte városát, akik valamennyien szép eredményeket értek el.

A Zalatriatlon legifjabb indulója, Ádám Szabolcs az újonc 2-es korcsoportban a dobogó második fokára léphetett fel az eredményhirdetéskor.

Ádám Szabolcs a dobogón

Az idősebbek sprint távon teljesítették a küzdelmeket, s a 750 méteres úszótávot a 23 Celsius-fokos Balatonban neoprén védőruha nélkül úszták le a résztvevők. A Káli-medence festői, ám embert próbáló dombjain 20 kilométeres kerékpározás következett, majd a verseny 5 km futással zárult. A távot a zalaiak több dobogós és egy 4. helyezéssel fejezték be. Nagy-Gellén Csenge egyetlen hölgyként képviselte klubját és szoros versenyben három másodperc hátránnyal az ifjúsági versenyzők között negyedik helyezést ért el.

A felnőtt 4-es kategóriában Jakabfy Zoltán 3. helyen fejezte be a versenyt. A senior 3 kategóriában a dobogó első két fokát zalaegerszegiek foglalták el, hiszen Németh János első, Käsz Ferenc pedig második helyezést ért el. A veterán 1. kategóriában Déri Miklós győzelmet aratott.

Az egerszegi triatlon klub „öregjei” Ábrahámhegyen: Käsz Ferenc, Nagy-Gellén Csenge, Németh János, Déri Miklós és Jakabfy Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában