Kultúra

2024.06.11. 11:00

Fővárosi kirándulásokat szerveztek a zalaszentgróti művészeti iskolásoknak

A Művészetek Hónapja keretében a Zalaszentgróti Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói négy kiránduláson vehettek részt nemrég Budapesten. Több mint száz diák szerezhetett életre szóló élményeket.

Szabó Judit

Forrás: Zalaszentgróti Erkel Ferenc AMI

– A gyerekeknek alkalmuk nyílt betekinteni a sajátjukon kívül más művészeti ágakba is – tájékoztatta lapunkat Bodnár Sándor, a művészeti intézmény igazgatója. – Első alkalommal a Magyar Zene Házát látogattuk meg, majd részt vettünk a Fesztiválzenekar hangversenyén a Zeneakadémián. Másodjára a Nemzeti Táncegyüttes Végvárak és Vitézek című előadását tekintettük meg a Művészetek Palotájában. A nap második felében a Néprajzi Múzeumot néztük meg. A harmadik utunk során meglátogattuk az Illúziók Múzeumát, majd a Liszt Ferenc téren a Táncház napja alkalmából fesztiválon vettünk részt, ahol a gyerekek táncolhattak és kézműveskedhettek. Az utolsó kirándulás alkalmával növendékeink megnézhették a Katona József Színházat, Kocsis Gergely keszthelyi származású színművész segítségével ismertük meg az ország egyik leghíresebb teátrumának működését. Növendékeink feltehettek kérdéseket a színművésznek a munkájával, az életével kapcsolatban. Ezt követően a Dzsungel Könyve című musicalt láthatták a budapesti Vígszínház szervezésében. Mind a gyermekek, mind a kísérő tanárok élményekkel gazdagon térhettek haza az április 14. és május 11. között lebonyolított kirándulásokról.

Forrás: Zalaszentgróti Erkel Ferenc AMI


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!