Óvodások és iskolások mondtak verseket

2024.04.02. 14:30

Szavalóverseny a kanizsai Rozgonyi-iskolában

A Rozgonyi-iskolában nemrégiben rendezték meg az Arany János versmondó versenyt. A felső tagozatos fiatalok legjobbjai a vármegyei döntőben is bizonyíthatnak.

Benedek Bálint

A versünnep megnyitójának egyik pillanata a Rozgonyi-iskola tornatermében. Mezriczky Lajos igazgató szólt a gyerekekhez

Forrás: ZH

A 34 éves múltra visszatekintő versünnepre Nagykanizsa és a városkörnyék óvodáiból, iskoláiból 75 fő érkezett. A kisebbek egy szabadon választott verssel készültek, míg a nagyobbak a szabadon választott mű mellett egy kötelező József Attila-verset is előadtak. Az óvodások között nem hirdettek eredményt, hiszen minden apróság kiválóan szerepelt. A felső tagozatosok legjobbjai továbbjutottak az április 13-ai (szombat) Zala vármegyei József Attila szavalóverseny döntőjébe.

Eredmények. 1-2. évfolyam: 1. Somogyi Lotti (Péterfy-iskola), Szabó Soma (Rozgonyi), 2. Kovács Zalán (Nagyrécse), 3. Bartalos Boglár és Szabó Benedek (mindketten Kőrösi). 3-4. évfolyam: 1. Németh Noémi és Török Nóra (mindketten Inkey), 2. Nagy-Szili Áron és Stricz Dóra (mindketten Rozgonyi), 3. Ferenczi Balázs (Bolyai). 5-6. évfolyam: 1. Kiss Miklós (Piarista), 2. Kovács Luca (Hevesi), 3. Mánfai Szófia (Kőrösi). 7-8. évfolyam: 1. Lecsek Zoé (Galambok), 2. Ország Zalán (Kiskanizsai), 3. Naszvadi-Kovács Veronika (Rozgonyi).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában