Visszatekintés címmel

2024.03.20. 12:30

Tánczos György festőművész kiállítása Ajkán

A Veszprém vármegyei Ajkán született,  Zalaegerszegen művészeti iskolában tanító, alkotó festőművész, Tánczos György alkotásaiból nyílik Visszatekintés címmel kiállítás Ajkán a Nagy László Városi Művelődési Központban április 5-én, pénteken 17 órakor. Az április 19-ig látogatható tárlatot Csabai Tibor grafikusművész nyitja meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Tánczos György a víz alatti emberi testek megjelenítésének képzőművészeti problematikájával foglalkozik

Forrás: ZH

Tánczos György, képzőművész tanár, 1973-ban született Ajkán. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban érettségizett, Pécsen a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán vizuális nevelés szakon és a Bölcsészettudományi Karon művelődési menedzser szakon szerzett diplomát.  Később a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is diplomát szereztett mint gyakorlatvezető mentortanár.  A diplomaszerzésig több alkalommal szervezett művésztelepet egyetemi társaival Fischer György (1956- 2012 †) Munkácsy-díjas szobrászművész (későbbi kollegája) házában Hahóton.

Zalaegerszegen, a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában rajztanárként tanít.  Több évig dolgozott, mint művészetterapeuta a bázakerettyei Pszichiátriai Intézetben és a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékkal élők Református gondozóházában.

A tanítás mellett hivatásszerűen fest és állít ki hazai és nemzetközi tárlatokon egyaránt. Számos alkalommal részt vett a zalaegerszegi Géb-Art nemzetközi és a Balatoncsicsói Művésztelepeken. Egy alkalommal a pécsi POSZT festők versenyének volt a tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában