A magyar kultúra napját ünnepelték

2024.01.29. 18:30

Területi iskolai szavalóverseny Bocföldén

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola a magyar kultúra napját hagyományosan szavalóversennyel ünnepli, ahova a város környéki iskolák (Bak, Söjtör, Tófej, Salomvár, Csonkahegyhát, Zalalövő, Gellénháza, Pacsa) verset szerető diákjai fogadták el meghívást, tájékoztatta lapunkat Dobriné Benárd Csilla magyar szakos pedagógus. Minden évben valamilyen évfordulóhoz, nevezetes eseményhez kapcsolják a versmondó verseny témáját, az idén Csokonai Vitéz Mihály költő verseiből válogattak.

Arany Horváth Zsuzsa

A nyertesek a verseny végén

Forrás: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

A jelentkezők megadott versek mellett még elsajátítottak egy szabadon választható, hozzájuk közel álló költeményt is.

A pedagógusokból, könyvtárosokból álló zsűri (Kereki Judit a zsűri elnöke, Sámson Bernadett és Borosné Olasz Judit) a következő szavalókat díjazta oklevéllel és jutalommal színvonalas teljesítményükért.

A nyertes versmondók a pedagógusokkal
Forrás: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

5-6. osztály: Első lett Major Sámuel, Bagodi Fekete István Általános Iskola Salomvári Tagintézménye, felkészítő pedagógus Pék-Horváth Csilla.

A II. helyezést nyerte el Takács Márton, Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő pedagógus Szegváriné Balogh Valéria.

III. hely: Gergály Hanna Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő pedagógusa dr. Jandóné Bapka Katalin.

A 7-8. osztály kategóriáját Takács Vanessza nyerte, Dr. Papp Simon Általános Iskola Gellénháza, felkészítője Gerencsér Szilvia.

A második helyen végzett Gellén Alíz, Bocföldei Körzeti Általános Iskola, felkészítő pedagógus Dobriné Benárd Csilla.

Harmadik helyet nyert Sali Hanna, Tófeji Kincskereső Általános Iskola, felkészítője Molnár Bernadett.

Az iskola pedagógusai és diákjai minden esztendőben igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy vendégeik élményekben gazdagon térjenek haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában