A geometrikus illúzió kortárs mesterei

2024.01.14. 17:30

Pál Katja csoportos kiállításon vesz részt Ptujban

A lendvai születésű és Zalaegerszegen élő képzőművész, Pál Katja ismét Szlovéniában állít ki. Január 16-án, kedden 18 órakor nyílik az Illúzió szerkezete című tárlat Ptuj városában, ahol szlovén művészekkel közös kiállításon lesznek láthatók legújabb alkotásai.

Mozsár Eszter

Forrás: Ptuji városi galéria

A tárlatot a város polgármestere, Nuška Gajšek ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A festmények és plasztikák, valamint installációk a nézőt a geometriai ábrázolás, a képzőművészet szélesebb dimenziójába vezetik be, s a virtuális világ új szeletét kínálják.

Ahogy a szervezők fogalmaznak, szerettek volna eltávolodni a klasszikus geometriai absztrakció kifejezéstől, hiszen úgy gondolják, hogy az illúzió szerkezete sokféleképpen megmutatkozhat. A programot szervező városi galéria közösségi oldalán így invitálja a közönséget:

„Az Illúziók szerkezete című kiállítás célja, hogy olyan kortárs szlovén művészek válogatását mutassa be, akik egyedi strukturált módon teremtenek illúziót, és ezáltal játszanak a néző észlelésével, érzékelésével. Olyan illuzionizmust kerestünk, amelyet a geometriai szerkezet ihletett a kortárs szlovén vizuális képzőművészeti életben”.

A március végéig látható kiállításon közreműködő művészek: Suzana Brborović, Beti Bricelj, Andrej Božič, Nina Čelhar, Meta Drčar, Dušan Fišer, Robert Lozar, Roman Makše, Katja Pál, Borut Popenko, Sandi Renko, Jasna Samarin, Marko Tušek.

Katja arról tájékoztatta portálunkat, hogy a tárlat kurátora a közösségi oldalon figyelt fel munkásságára két-három évvel ezelőtt, s több kiállításon dolgoztak már együtt. Az egerszegi képzőművész szívesen jár vissza szülőhazájába, 2022-ben három helyen is bemutatkozott Ljubljanában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában