Programajánló

2023.11.29. 11:00

Szegedi Katalin grafikusművész, mesekönyv illusztrátor kiállítása Zalaegerszegen

November 30-án, csütörtökön 17 órakor Szegedi Katalin mesekönyv illusztrátor alkotásaiból nyílik kiállítás Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Mozsár Eszter

Szegedi Katalin képei könnyen felismerhetőek alkotójuk egyedi stílusáról, álomszerű, lágy világukról, a képek egyszerre tűnnek véletlenszerűnek, mégis mindennek megvan a tökéletes helye, a hagyományos akvarell technikán túl előszeretettel alkalmaz kollázst, fest akrillal - de mindig kézzel, aprólékosan. Gyakran dolgozik együtt Boldizsár Ildikóval, akivel egy hullámhosszon vannak, kiemelendő az Amália álma című kötet, legutóbb pedig a Fekete Világkerülő Ember meséi jelent meg gyümölcsöző alkotómunkájuk eredményeként. Munkájáról így vall: "Mesekönyveket rajzolok. Ez a munkám, a hobbim, az életem. Boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amire világ életemben vágytam… Egy gyönyörű Andersen mesekönyv oly nagy hatással volt rám gyerekkoromban, hogy azt hiszem, innen táplálkozik a meseszerű szépség iránti vonzalmam…”

Forrás:  Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

A kiállításon a festmények mellett feltűnnek a művésznő által tervezett bábok is, a tárlatot az alkotó saját maga nyitja meg. A megnyitón a részvétel ingyenes. A kiállítás 2024. január 13-ig megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!