Tanulás és alkotás élethosszig

2023.10.17. 07:00

Nyugdíjasok képzőművészeti tárlata a Hevesi Sándor Színházban

Többségében festményeket, de más technikákkal készült műveket is meg lehet csodálni 17 alkotó jóvoltából a nyugdíjas alkotók tárlatán, amit hétfőn nyitottak meg, és november 3-ig látható Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

Antal Lívia

Az egyik kiállító, Baján Ildikó mutatja műveit az érdeklődőknek. Három éve fest, az alkotótevékenység mindig része volt az életének

Fotó: Pezzetta Umberto

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége zalai szervezete tett közé felhívást és rendezte be a kiállítást, amely idén már a negyedik alkalom volt, mondta el Iványi Ildikó kulturális elnök. Szóba hozta, hogy a Petőfi 200 emlékévhez kötődően javasoltak munkákat, de a témaválasztás szabad volt. Méltatta, hogy a tárlat harmadszorra tekinthető meg a színházban, ezért az előadások napjain több százan is megnézhetik.
Örömmel fedezte fel Gábor Miklós színművész nagyszerű portréját az alkotások között, mondta Besenczi Árpád, emlékeztetve arra, hogy nemrég ünnepelték a színház fennállásának 40. jubileumát. A teátrum igazgatója úgy fogalmazott, valamennyi alkotás lenyűgözi.

Besenczi Árpád nyitotta meg a tárlatot
Fotó: Pezzetta Umberto

A tárlat az idősek hónapja rendezvénysorozat keretében valósul meg. Nemcsak tanulni kell élethosszig, hanem alkotni is, értékelt a látottak alapján Gecse Péter alpolgármester, a város idősügyi tanácsának alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában