A sétát a Tourinform iroda munkatársa, Tódor Tamás vezeti

2023.09.05. 09:00

Gyógynövény túra Zalaegerszegen a belvárosban

A Hello Életem Egyesület „Városi Egészégtúra” rendezvénysorozatához kapcsolódóan ingyenes belvárosi sétát szervez 2023. szeptember 8-án, pénteken 14 órai kezdettel.

Arany Horváth Zsuzsa

A megyei könyvtár fűszerkertje idén tavasszal volt egy éves Fotó: ZH

Az egyesület „Városi Egészségtúra” rendezvénysorozatához kapcsolódó ingyenes belvárosi sétája betekintést enged Egerszeg gyógyászati múltjába. Az egy órás séta a Deák-könyvtár fűszerkertjéből indul, a tematikus felfedezés utolsó állomása a Kossuth tér. A sétát a Tourinform iroda munkatársa, Tódor Tamás vezeti. Az érdeklődők többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak válaszokat: milyen gyógynövényeket ültettek a könyvtár szomszédságában?, melyik jégkorszakot is túlélt fafaj példánya található a Deák téren?, miféle fűből-fából került ki orvosság Göcsejben, hova ültettek galagonyát a belvárosban?, valóban mindegyik rózsa szirma ehető? , mi „rityegett-rotyogott” a fülben, és miért?, mit árultak a 19. század közepén városunk patikáiban?, volt-e konkurencia a szocialista korszak Herbáriája és Fitotékája között? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában