Rendezvény

2023.09.22. 12:00

Beszélgetés a 13. századról a nagykanizsai Halis-könyvtár szombati programján

A várhatóan esős, szeptember 23-ai szombatra felfrissült, megújult programok is várják a látogatókat a nagykanizsai Halis-könyvtárban. Ezúttal is minden korosztály talál magának szórakozást.

Benedek Bálint

Szombaton megtelik élettel a könyvtár

Fotó: Szakony Attila

A gyerekeket 9 órától Furfangos jégkrémek című társasjátékkal várja Szörényiné Kis-Gergely Lilla könyvtáros. A játék küldetése, hogy használója örömmel és szórakozva, élvezetes játékkal tegyen szert az olvasáshoz, az értő olvasáshoz és a szövegértéshez szükséges képességekre.Kardos Ferenc  9.30-tól tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű sakkfoglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. 
A szombatok talán legnépszerűbb programja, a mesés papírszínház sem maradhat ki a repertoárból. Bognár Csilla 10 órától klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. A felnőtteket 11 órától Kardos Ferenc a Tarnóczky klubban fogadja, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat. Józsa Tibor könyvtáros  12 órától a Banderium Hungarorum ismeretterjesztő programján interaktív előadásra invitálja az érdeklődőket. A téma érdekes, hétköznapok a 13. században. Hospesek (telepesek) költöztek 1264-ben a Nagykanizsához közeli somogyi Iharosberénybe. Milyen ruhában jártak? Mit ettek? Mit és mivel dolgoztak? Hogyan készítették el eszközeiket? Milyen fegyverzetben harcoltak a tatárjárást követő évtizedekben Magyarországon?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában