Herkules – a kezdetek

2023.09.14. 15:00

A rendező ugrott be a kiesett színész helyett

Tavaly szeptemberben mutatták be Mikó Csaba kortárs színpadi szerző Herkules – a kezdetek című hőstörténetét a Hevesi Sándor Színházban, Mihály Péter színművész rendezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Baj László, Mihály Péter és Dura Veronika

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ókori hős kamaszkorába kalauzoló színmű főszerepét Ticz András alakítja, vándorlásában partnere Kovács Martin (Philoktétész), őket az istenek, Árész, Hermész és Aphrodité (Baj László, Urházy Gábor László, Dura Veronika) hol segítik, hol hátráltatják. További szereplők: Pap Lujza, Fritz Attila és D. Varga Ádám. 
A nemcsak az ifjú nézőknek szánt színművet ebben az évadban a Lázár Ervin Program keretében játssza tovább a zalaegerszegi teátrum. Azonban az eredeti szereposztásban változtatást kellett eszközölni, mivel az Árészt alakító Urházy Gábor László távozott a színház kötelékéből. A szerepet maga a rendező, Mihály Péter vette át, aki jelezte, ez élete első beugrása színművészként. A Herkulest pénteken 10 órától, majd szeptember 18-án, hétfőn 10-kor és 15 órakor is láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában