Zalaegerszegi szimfonikusok

2023.07.09. 18:30

Videón az őriszentpéteri Gömbös Kálmán emlékkoncert

Elkészült a felvétele annak a hangversenynek, amelyet a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adott Gömbös Kálmán emlékére 2023. április 23-án, születésének 80. és halálának 5. évfordulója alkalmából az őriszentpéteri református templomban.

Szabó Judit

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar egy korábbi rendezvényen

Fotó: Pezzetta Umberto / ZH-Archívum

A keszthelyi Georgikonon növényvédelmi üzemmérnökként végzett Gömbös Kálmán az őrségi gyümölcsritkaságok ismerője és védelmezője volt. Sokak gyümölcsfájának gondozását vállalta, alapító tagja volt az őriszentpéteri énekkarnak, ellátta az egyházmegyei gondnoki feladatokat, és mindenki Kálmán bácsijaként segítette közösségét, amiben csak tudta. Az emlékére szervezett koncerten fellépett az Őrségi Baráti Kar Boldog András vezényletével, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Mozart-művekkel, Bognár Ferenc vezényletével, Szarvas József Kossuth-díjas színművész és Tóth László zongoraművész. A rendezvény házigazdája Márkus-Oroszi Dániel református lelkész volt. Az ünnepi rendezvény felvételét ITT tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában