Számos fellépővel

2023.07.16. 15:30

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön

Idén is benépesült a közadakozásból megépített fatemplom és környezete, ahol az idén már 12. alkalommal megrendezett Fatemplom Fesztiválon számos fellépő állt színpadra.

Korosa Titanilla

Szombaton a Kaláka együttes is koncertet adott

Fotó: Korosa Titanilla

Gryllus Dániel, a fesztivál egyik alapítója, a Kaláka együttes vezetője elmondta, hogy a rendezvény egy olyan összművészeti fesztivál, ahol minden produkció önálló, egyedi, nincsenek másolatok. Sokszínű programmal készültek idén is a rendezvényre, melyet a jó minőség tart össze és nem kell, hogy ezreket vonzzon, azoknak szól, akik szívesen utaznak ide és szeretik ezt a kultúrát.

-Pénteken fellépett a Muzsikás és Berecz András, a talán kevésbé ismert Chalga, akik világzenei, balkáni és magyar motívumokat hoztak, Vecsei H. Miklós és a Qjúb zenekarral Pilinszky dalokat énekelt, szombaton Lackfi János, Rátóti Zoltán volt hallható, megnyílt egy Petőfi kiállítás, a Kaláka verseket énekelt, de fellépett a Sziámi AndFriends is - sorolta Gryllus Dániel. - Mi pestiek vagyunk, s mikor eljövünk Zalába, akkor fontosnak tartjuk, hogy helyieket is hívjunk, idén a Kanizsa Big Band lépett fel, és érkezett Laposa Julcsi is bandájával. 

Megnyílt a fesztiválon Nágel Kornél Petőfi kiállítása, melyen Petőfi verseihez készített metszeteket mutat be

A fatemplom fesztivál egyik jelentős vasárnapi programja hagyományosan az ökumenikus istentisztelet, ezen három felekezet lelkipásztora szolgál, illetve a liturgia elemei közé a művészek produkcióit is beillesztik. Előtte a Magyar Honvédség Légierő Zenekara játszott, de zenélt az Eucharist együttes, délután mesélt életérők és énekelt Mező Misi, este pedig szólóban játszott Lovasi András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában