A teremtő Isten dicsérete

2023.06.23. 12:30

Fűszáltól a teremtő Istenig címmel jelent meg Márkus Ferenc új könyve

Fűszáltól a teremtő Istenig címmel jelent meg Márkus Ferenc, Nagykanizsa díszpolgára, a zalai Príma-díjas tanár, nyelvész új könyve. A díszbemutatót csütörtökön a Medgyaszay Házban tartották.

Benedek Bálint

A díszbemutatón balról, Balogh László, Kotnyek Bálint, Márkus Ferenc és Szemes Péter Fotó: Szakony Attila

A kötet megjelentetését Nagykanizsa önkormányzata támogatta, a kiadást a Batthyány Középiskoláért Alapítvány finanszírozta, míg a szöveget a szerző unokája, Kotnyek Bálint szerkesztette. A kemény táblás borító grafikai megjelenítéséért pedig az ugyancsak kanizsai Vercz Dávid felelt.

A könyv bemutatóján Balogh László polgármester köszöntötte az érdeklődőket és üdvözölte a szerzőt, a kanizsaiak példaemberét, aki szerinte hatalmas alázattal írt legújabb könyvét. Majd laudációjában kiemelte: a világ gyémánttengelyét keresi a kötetében Feri bácsi, és a teremtő Istenben meg is találja azt. Karizmatikus tanáregyéniség, biztos keresztény erkölcsi alapokkal rendelkezik. Sőt egykori piarista osztálytársa, a néhai Gyurkovics Tibor költő úgy nevezte őt, mint a hittel élő ember. Valóban erről győzi meg az olvasót az új kiadványában.

- Márkus Ferenc új könyvében igazolja: a Teremtés csodája és a teremtett világ minden részese a Teremtő létének is bizonyítéka - ezt már Szemes Péter irodalomtörténész mondta. - Már maga a választás is üzenet-értékű, hiszen a mai, rohanó és önző világban éppen a kicsikre, a fentről sokszor láthatatlanokra, a gyengékre és elesettekre esik legkevésbé a figyelem fénye. Míg a legnagyobb, Isten helyét különböző zavaros ideológiák más és más dolgokkal, elsősorban a pénzzel próbálják betölteni. A szerző azonban a múlékony divatok helyett az örök értékek mellett emeli szavát, írása a keresztény hit, a krisztusi szeretet, az igaz emberség védelme és megvallása.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!