Könyvtári szombat

2023.05.05. 16:00

Gólyalábazás, mesés papírszínház és sakk

Május első hétvégéjén, vagyis május 6-án szombaton ismét minden családot korosztálytól függetlenül gazdag programkínálattal várnak a bibliotéka dolgozói a Halis-könyvtárban.

Benedek Bálint

Családi programokkal várja a látogatókat szombaton a Halis-könyvtár

Fotó: Szakony Attila

Gólyalábazási lehetőséget biztosítanak 9 órától egészen 13 óráig, vagyis a teljes nyitvatartási időben. Pálfi Dénes irányításával szinte mindenki megtanulhatja, miként kell járni a speciális kialakítású lábakkal. Az olvasást népszerűsítő AZOLOvagok csatája szintén 9 órakor indul. Az internetes portál használatáról Fenyves Attila könyvtáros beszél a gyerekeknek. A játékhoz szükséges adatlapot helyben biztosítják.

Ezután ugyancsak az alsó tagozatos diákoknak kínál kikapcsolódást 10 órától a Mesés papírszínházi előadás, melyet ezúttal Virág Adrienn könyvtáros vezet. Klasszikus és kortárs papírszínházi mesék kerülnek terítékre. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. A programmal egy időben az idősebbeket Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával címmel sakkfoglalkozásra várja Kardos Ferenc könyvtáros. Aki kezdő, vagy alap szinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal, szeretettel várják. Aki viszont inkább az informatika világával ismerkedne, nekik Szilágyi Imre informatikus mérnök tart előadást a Családfa-kutatás alkalmazásokról. Az ingyenes foglalkozás célja, hogy a résztvevők kötetlen formában megismerkedjenek az informatikához kapcsolódó népszerű és hasznos témákkal.

Majd 11 órától a Tarnóczky klubban Kardos Ferenc és Tábori Zita könyvtárosok várják azokat a fotókat, melyeken látszik a város, a volt munkahely, vagy városi rendezvényen készültek. Ezeket szívesen beszkennelik és megőrzik a jövő generációja számára, így bárki része lehet a város történeti emlékezetének. A program zárásaként W. Kovács Ágnes könyvtáros segítségével a felnőttek az Arcanum Digitális Tudománytár használatában mélyedhetnek el.

A könyvtár minden kanizsai újságot elérhetővé tett a nagykar című honlapján. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap, most ezek a lapok is elérhetők az olvasók számára. Ezt és sok más lehetőséget ismerhetik meg önállóan, vagy éppen a könyvtáros segítségével az Arcanum adatbázisban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában